havadurum

Uzman öğretmenlik sınavı başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Uzman öğretmenlik sınavı, öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerini sağlayan bir sınavdır. Uzman öğretmenlik sınavına başvurmak isteyen öğretmenlerin merak ettiği soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

2614

Uzman öğretmen olmak isteyen öğretmenler için önemli bir fırsat olan uzman öğretmenlik sınavına başvuru süreci başladı. Başvuru yapmak için son tarih 4 Ekim 2023. Sınava nasıl hazırlanacağınız, sınav ücreti, tarihi ve diğer detaylar için yazımızı okuyun.

Uzman öğretmenlik sınavı nedir?

Uzman öğretmenlik sınavı, Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ne göre yılda bir defa yapılan bir yazılı sınavdır. Bu sınava başvuru yapabilmek için aday öğretmenlik dahil öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler başvurabilir. Uzman öğretmenlik sınavını başarıyla geçen öğretmenler, uzman öğretmen unvanını alarak maaşlarında artış, görevde yükselme ve mesleki gelişim imkanlarından yararlanabilirler.

Uzman öğretmenlik sınavına nasıl başvurulur?

Uzman öğretmenlik sınavına başvurmak için Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS) üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmak gerekmektedir. Başvuru işlemleri için https://mebbis.meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru yaparken seçtiğiniz ilde bulunan sınav merkezinde gireceksiniz. Başvuru süreci 25 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında devam edecektir.

Uzman öğretmenlik sınavının ücreti ne kadar?

Uzman öğretmenlik sınavının ücreti 530 liradır. Bu ücreti başvuru yaparken belirlenen banka hesabına yatırmanız gerekmektedir. Ücret yatırma işlemleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan duyuruyu takip edebilirsiniz.

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?

Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da 81 ilde gerçekleştirilecektir. Sınava girecek adayların fotoğraflı sınav giriş belgeleri 13 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet sitesinden yayınlanacaktır. Sınava girecek adaylara şimdiden başarılar dileriz.

(Saim Tunçman)

Paylaş