havadurum

Uzayda ilk Türk astronot! Türk Bayrağı Köprüde dalgalanıyor

Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi tarihi bir başarıya imza attı. Falcon 9 roketi ile Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslar Arası Uzay İstasyonu’na ulaştı. Gezeravcı, uzaya ay yıldızlı bayrağımızı ve görev armasını da taşıdı. Bu gurur verici anı tüm Türkiye canlı olarak izledi.

540

Bu başarı, yurt dışında görev yapan Türk bilim insanlarını da etkiledi. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) görevli astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, sosyal medya hesabından Türkiye’ye döneceğini duyurdu. Yıldız, “Türkiye’nin uzayda yeni bir sayfa açtığını görmek beni çok heyecanlandırdı. Artık ülkeme hizmet etmek istiyorum” dedi.

Bu arada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevine destek vermek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Türk bayrağı ve görev armasının bayrakları astı. Köprü, iki kıta arasında Türk bayrağının dalgalanmasına sahne oldu. Bakanlık, “Bu bayraklar, Türkiye’nin uzayda da bağımsızlığını ve gücünü simgeliyor” açıklamasını yaptı.

(İHA)
Paylaş