havadurum

Usta Oyuncu Fatma Karanfil'e Veda: "Aşk-ı Memnu'nun Şayeste'si" Sonsuzluğa Uğurlandı!

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Fatma Karanfil, 4 Haziran 2024'te aramızdan ayrıldı. 72 yaşında vefat eden Karanfil, tiyatrodan sinemaya uzanan geniş bir yelpazede unutulmaz rolleriyle hafızalara kazındı.

1161

Türk tiyatro ve sinemasının usta isimlerinden biri olan Fatma Karanfil, vefatıyla sevenlerini yasa boğdu. 72 yaşında hayata veda eden Karanfil, uzun yıllar boyunca sahnelerde ve beyazperdede unutulmaz karakterlere hayat vererek izleyicilerin kalbini kazandı.

Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Başarılı Bir Kariyer

Eskişehir'de doğan Fatma Karanfil, 1968 yılında Ses Dergisi Yarışması'nda üçüncülük elde ederek sinemaya adım attı. İlk filmlerinde küçük roller alan Karanfil, 1970'lerde önemli filmlerde başrol oynamaya başladı. "Hayat" (1971), "Süleyman Kâni" (1975) ve "Ah Güzel İstanbul" (1981) gibi filmlerle adından söz ettiren Karanfil, 1984 yılında ise "Gecenin Son Saati" filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Unutulmaz Karakterlere Hayat Verdi

Karanfil, sinema ve tiyatroda canlandırdığı birbirinden farklı karakterlerle izleyicileri büyüledi. Aşk-ı Memnu dizisindeki Şayeste karakteri ise en unutulmaz rolleri arasında yer aldı. Son olarak 2023 yılında "Kusursuz" dizisinde rol alan Karanfil, vefatına kadar oyunculuğa devam etti.

Ödüller ve Başarılar

Başarılı kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, 1968 yılında İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın Sanatçısı" seçildi. 1972 yılında Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nden de aynı ödülü alan Karanfil, 1984 yılında Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş