havadurum

Ünzüle Abla 33 senedir Çanakkale'de Milli Piyango bileti satıyor

Milli Piyango Yılbaşı Özel biletleri 31 Aralık gecesi yapılacak olan çekiliş ile talihlilerini bulacak. 33 senedir Çanakkale’de bilet bayiliği yapan 65 yaşındaki Ünzüle Başoğul; bilet alacaklara bol şans dileyerek, talihlileri dükkâna beklediklerini söyledi.

1819

31 Aralık gecesi gerçekleşecek olan Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişine zaman daralırken, bilet satışları da artış gösterdi. Yeni yıla yeni umutlar ile girmek isteyenlerin geleneği; bu sene 400 milyon TL olarak belirlenen milli piyango biletlerini almaya başladı.

Başoğul; ailecek milli piyango, sayısal loto ve kazı kazan satışı gerçekleştirdiklerini ve 1990’dan beri mesleğini idame ettirdiğini belirterek, “Oğlum 5 yaşındaydı, şimdi 38 yaşında. 33 senedir bu işi yapıyorum. Oğlum ve eşim de Çarşı Caddesinde gezici bayi olarak satış gerçekleştiriyorlar. Ben de burada idare ediyorum. İşler iyi çok şükür, ekonomi hepimizi etkiliyor tabii ama idare etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Çanakkale’de ikramiye kazanılıyor

Senelerdir büyüklü küçük birçok ikramiye dağıttıklarını aktaran Başoğul, ”Şimdi belediyenin olduğu yerdeydik daha önce, orada da verdik, burada da verdik. Piyangodan da, sayısaldan da, on numaradan da hepsinden çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Biletlere rağbet var

Bu seneki milli piyango satışları hakkında yorum yapan Başoğul şunları kaydetti: “Satışlarımız fena değil. İlk etapta biraz az gidiyordu ama şu an güzel ve herkese bol şans diliyorum. Kazandıkları zaman gelsinler, ikramiyeleri ödeyelim. “

“Bravo teyze” diyenler oluyor

Kadın olduğu için bazen garip karşılayan müşteriler olduğunu ifade eden Başoğlu, “’Oynayacaktım ama siz yapabilir misiniz ki’ diyen oluyor. Onlar da dışarıdan gelen müşteri oluyor genelde. Buradaki tüm müşteriler beni tanıyor zaten senelerdir. ‘tabi tabi, buyurun yardımcı olayım’ diyorum. Yapınca da ‘bravo teyze sana, bu yaşında bu işleri yapıyorsun’ diyor. Eh ne yapalım, otururken kimse kimseye bir şey vermiyor. Çalışırken en azından elimizde 3-5 kuruş paramız oluyor. Emekli de oldum. Böyle hayatımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyük ikramiye 400 milyon TL

Yılbaşı özel çekilişi ile dağıtma garantili olan büyük ikramiye, bu sene için 400 milyon TL olarak belirlendi. Bilet fiyatları; çeyrek 100 TL, yarım 200 TL ve tam 400 TL olacak şekilde belirlendi.

Milli piyango nasıl ve nereden alınabilir?

Yılbaşı biletleri gezici bayi ve sabit bayilerin yanı sıra online olarak www.millipiyangoonline.com adresinden, Milli Piyango Şans Oyunları uygulamasından ve sabit bayilerdeki oyun terminallerinden dijital bilet olarak alınabiliyor. Talihliler ise 31 Aralık gecesi yeni yıla özel çekiliş ile belirlenecek.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş