havadurum

Ünüvar’a destek mesajı

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından Ünüvar için destek açıklaması yapıldı.

1644

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın görevinden istifa etmesinin ardından Ünüvar’a destek mesajları geliyor. Yapılan yazılı destek açıklamasında Rebiye Ünüvar’a hitaben, “Sayın Rebiye Turan Ünüvar bugün, sizin gibi bir lidere teşekkür etmek ve sizin yolunuzda ilerlemek için toplandık. Bu istifa toplumsal adalet ve değişim için verdiğimiz mücadelenin başlangıcıdır. Bu kentin sokaklarında güçlü ve koca yürekli bir kadın liderin sesi olarak onurlu bir şekilde gezeceğiz. Çünkü siz, sadece siyasette değil, aynı zamanda toplumumuzun her alanında bir örnek oldunuz. Liderliğiniz, sadece siyasi bir makamı doldurmakla kalmadı, aynı zamanda insanlığımızı ve değerlerimizi yükseltti” denildi.

“İftiralara karşı dimdik ayakta durdunuz”

Açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi, “Siyaset sahnesine adım attığınız andan itibaren, tüm siyasi oyunlara, ayak oyunlarına ve iftiralara karşı dimdik ayakta durdunuz. Bu, bu zamana kadar tek başınıza mücadele etmekten vazgeçmeyeceğinizin bir kanıtıydı. Partimizi yüceltmek ve halkımızın sesini duyurmak için elinizden geleni yaptınız, çünkü sizin için siyaset, halkın hizmetkarı olmak anlamındaydı. Siz, siyasi başkan yardımcısı olarak görev yaptığınız süre boyunca, sadece partinizi değil, memleketimizin kaya parçasının altında yaşayan karıncayı bile temsil ettiniz. Özverili çalışmanız ve bağlılığınız, partimizin ve ülkemizin değerlerini yüceltti. Siyasi oyunların ve çıkarların ötesinde, her zaman adaleti ve insan haklarını ön planda tuttunuz. Sadece adalet ve insan hakları için mücadele ettiniz. Hep dediniz ki, ‘Siyaset insanların yaşamlarını iyileştirmek ve toplumu daha adil bir yer haline getirmek için bir araç olmalıdır, amaç değil.”

“Toplumunuzun ihtiyaçlarını her zaman kendi çıkarlarınızın önünde tuttunuz”

Açıklamada Ünüvar’ın sıradan bir lider olmadığı kaydedebilerek, “Toplumun her kesimine eşit bir şekilde hizmet etme taahhüdünüz, sizi gerçek bir önder yaptı. Etnik köken, dil, din, cinsiyet veya yaş fark etmeksizin her bireye eşit fırsatlar sunma çabanız, toplumsal adaletin bir simgesi oldu. Siz, bu değerleri sadece sözle değil, eylemle de temsil ettiniz. Siyasi bir çıkar ve beklentiyi öncelemeyen yaklaşımınız, sizin örnek liderliğinizin bir parçasıydı. Toplumunuzun ihtiyaçlarını her zaman kendi çıkarlarınızın önünde tuttunuz. Bu dürüstlük ve ilkelerle dolu yaklaşım, sizi sıradan bir liderden daha fazlası yaptı. Siyasetin kirli oyunlarına ve zorluklarına rağmen dimdik ayakta durmanız, hem bizleri hem de gelecek nesilleri ilhamla doldurdu. Siz, kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiniz. Bu konudaki çabanız, kadınların siyasette daha etkili olmasına yardımcı oldu ve bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

“Metalik Madencilik endüstrisine karşı cesurca karşı çıktınız”

Ünüvar’ın çevre farkındalığı için yaptığı çalışmalara da atıfta bulunularak, “Çevreci kimliğinizi börtü böcek bile tanıdı. Doğanın korunmasına büyük önem verdiniz ve sizin önünüzde doğa bile saygıyla eğildi. Metalik Madencilik endüstrisine karşı cesurca karşı çıktınız ve doğal kaynakların sürdürülebilirliği için mücadele ettiniz. Bu bile birilerini korkutarak çelme yemenize sebep oldu. Sadece sokak hayvanlarının değil, ormanlarda yaşayan vahşi yaşamın haklarını savunarak hayvanseverlik ve çevre aktivizminin öncülerinden biri oldunuz. Sizin tutkunuz ve kararlılığınız, çevre ve doğa koruma konusundaki çabalarınız örnek olarak tüm ülkeye yansıdı. Sizin gibi bir liderin düşüncesi, bizlere daha iyi bir gelecek için çalışma sorumluluğunu yükledi. Liderlikteki büyük başarılarınızla siyasete damganızı vurdunuz ve bizler bu düşünceyi yaşatma sözü veriyoruz. Sizin yolunuzda ilerleyerek, toplumsal adaleti ve insan haklarını savunmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verildi.

“Sizinle gurur duyuyoruz”

Ünüvar için yapılan destek açıklamasında son olarak, “Sizinle gurur duyuyoruz ve sonsuz teşekkürlerle selamlıyoruz. Aynı değerlere sahip olduğumuzu bilmek, bizim için büyük bir onurdur. Sizlere olan minnettarlığımızı ifade ederken, sizin yolunuzda ilerlemeye kararlılığımızı yineleyerek mücadelenizi gelecek baharlarda birlikte sürdürmeye kararlıyız. Geleceğimiz için çevremiz için, çocuklarımız için, sokak hayvanlarımız için, kadınlarımız için, gençlerimiz için Partimizin bayrağını dalgalandıracağımıza söz veriyoruz” ifadeleri kullanıldı. (Atilla Akın)

Paylaş