Üniversite öğrencilerinin tercihleri değişiyor

Çanakkale Birey Eğitim Kurumlarının Kurucusu Evren Yalçın ile öğrencilerin tercihleri ve eğitim kurumlarının görevi üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Yalçın, üniversite öğrencisi adaylarının, artık klasik mesleklerin yerine yeni meslekleri tercih etmeye başladığını ifade etti. Yalçın, sayısal alanlarda özellikle yazılım, işletme ve enerji sistemleri mühendisliği gibi mesleklerin rağbet gördüğünü söyledi.

1344

Dünya değişiyor, dünya değiştikçe ihtiyaçlar da ona uyum sağlıyor. Değişen dünyanın yeni ihtiyaçları; yeni sanayiler, istihdam alanları ve çalışma sistemlerini beraberinde getiriyor. Artık üniversite tercih sıralamasında; bambaşka meslekler bizi karşılıyor. Çanakkale Birey Eğitim Kurumlarının Kurucusu Evren Yalçın ile hem kurumun eğitim anlayışı üzerine hem de öğrencilerin tercihleri üzerine konuştuk.

Eğitim kurumunuz öğrenciler tarafından çok ilgi görüyor mu bu konu hakkındaki görüşleriniz neler?

Öğrencilerin eğitim için kurumlarımızda aradıkları, okula destek programları ve sınavlara hazırlık programlarıdır. Bu programlarla öğrenme kolaylığı oluşturmak birinci vazifemizdir. Öğrenme kolaylığındaki en büyük unsur da öğretmenlerin kalitesi ve öğrencilere karşı davranışları ve ilgisidir bu sebeple birey eğitim kurumları gerek öğretmen kalitesi gerekse öğrencilerine karşı ilgi ve alakası Birey Özel Öğretim Kursunun ilgi görmesini sağlıyor.

Birey Eğitim Kurumları kaç yıldır var?

Türkiye’de 1998 yılında ilk defa İstanbul’da matbaası da olan bir yayınevi olarak kuruluyor. 1998 yılında ilk Birey şubesiyle başlıyorlar ve şuan Türkiye’de 155 tane şubesi var. Çanakkale’de de 2006 yılında kuruldu.

Birey Eğitim Kurumları’nın duyulmasında yatan sır nedir?

Sınav veya yazılı hazırlık programlarında soru kalitesinin çok yüksek olması yayınlarının adını duyurdu. Türkiye’de de ilk defa birebir çalışma adını verdiğimiz öğrencilerin öğretmenlerle randevu alarak çözemediği soruları birebir olarak çözdüğü çalışma sistemini de Birey çıkardı. Bu Birey’in duyurmasında ki en büyük etkenlerden biridir.

Bir eğitim kurumu olarak öğrencilere nasıl yaklaşıyorsunuz?

Öğrenciler bizim için kendimize not verdiğimiz karneler aslında… Bu çocuklara ne kadar iyi eğitim verirsek, onların öğrenmelerini ne kadar iyi kolaylaştırabilirsek, biz kendimizi başarılı ve motive olmuş hissediyoruz. Doğal olarak bir çocuğun başarısı bizim başarımız olduğu gibi başarısız olduğu durumlarda da çuvaldızı kendimize batırıyoruz.

Öğrencilerinizin sadece Çanakkale’de değil de Türkiye genelinde başarı oranları nedir?

Türkiye geneli başarı oranlarında eğer söz konusu olan şey derece yapmak ise Çanakkale’nin birey şubesinde iki kere Türkiye birincisi çıkardık bunun haricindeki Zaman dilimlerinde Çanakkale birincileri ikincileri çıkardık bu sende beklentimiz Türkiye’de ilk yüze bir öğrenci sokacağımızı ön görüyorum muhtemelen Çanakkale birincisi olacağını düşünüyorum.

Kurum olarak ilerleyen süreçlerde nasıl yol izleyeceksiniz?

Eğitim açısından çağın farklı ihtiyaçları gelişmeye başladı. Özelikle matematiksel olarak düşünüldüğünde matematik bir dert haline dönmeye başladı. Çünkü çok fazla çalışma yapmak gerekiyor bu derse… Biz de kolay matematik öğrenmeyle ilgili uygun çalışma sistemleri geliştiriyoruz yakın zaman içerisinde de çocuklarımızın matematiksel öz güvenini artıracak, ve matematiksel başarısını yüzde yüz yükseltecek çok önemli metotları öğrencilerimizle paylaşacağız.

Ebeveynler neden sizin eğitim kurumunuzu seçmeli?

Biz eğitim kurumu olarak ister istemez aynı zamanda ticaret yapıyoruz. Bütün eğitim kurumları da kendisinin en iyi olduğu iddia edecek. Kendi kültürü, kendi işletme anlayışınca kurumların iyi olduğuyla ilgili öğrencileri ve velileri ikna etmeye çalışacaklar… Bu sebeple biz velilerimizi buradaki bir konuşmayla, dershaneye kayıt olacaklarını ya da birey dershanesini seçeceklerini düşünmüyoruz. Buradaki ana mesele, öğrencinin ihtiyaçlarıyla kurumun sisteminin uyumlu olup olmadığını analiz edilmesi. Her öğrencinin ihtiyacı farklıdır. Aileler bu konuda bilinçli olduğunda, hangi kurumun kendi öğrencisine daha iyi hizmet edeceğini tahmin edebilirler diye düşünüyorum. Bizim kurumumuzda iyi öğretmen birinci şarttır iyi rehberlik ikinci şarttır iyi yayınlar da üçüncü şarttır.

Son zamanlarda sizin eğitim kurumumuzdaki öğrenciler en çok hangi bölümleri istiyor veya tercih ediyor?

Yeni dönemde eski klasik mesleklerin tercih edilmemeye başlandığını gözlemledik hala tabii ki tıp fakültesi, diş hekimlikleri iyi tercih edilenler arasında… Yazılım mühendisliği son zamanlar içerisinde yine tercihler arasında öne çıkıyor. Bunun haricinde işletme mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği gibi alanlar sayısal grupları içerisinde rağbet görüyor. Eşit ağırlıkların içerisinde Çanakkale’de rağbet gören bölümlerin hukuk ve psikoloji tercih edildiğini gözlemledik.

Son olarak Birey eğitim kurumu olarak hem öğrencilere hem de anne babalara ne söylemek istersiniz?

Medeti dışardan beklememek lazım. Bir öğretmenden ders alıp çocuğun başarılı olmasını beklemek doğru değil, bir dershaneye gitmenin çocuğun başarılı olacağı anlamını taşımadığını söylemek gerekiyor. Burada çalışkan olmak çok çok önemli... Başka bir müzisyeni dinleyerek iyi bir müzisyen olunmaz. Söyleyeceğim en önemli şey disiplinli ve sıkı çalışmaktır, başarı arkasından gelir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş