havadurum

UFC dövüşçüsü Volkanovski kimdir? Avustralyalı şampiyonun hayatı

Avustralyalı dövüşçü Volkanovski, UFC’nin Tüy Siklet bölümünde şampiyonluk kemerini korumak için Conor McGregor ile karşılaşacak. Peki, Volkanovski kimdir? Kaç yaşında, nereli, kariyeri nasıl? İşte UFC’nin Büyük lakaplı şampiyonunun hayat hikayesi…

2666

UFC’nin Tüy Siklet bölümünde yarışan ve şu anda şampiyon olan Alexander Volkanovski, son dönemde adından sıkça söz ettiren bir isim. Peki, Volkanovski kimdir? Kaç yaşında, nereli, kariyeri nasıl? İşte Avustralyalı dövüşçünün hayatı hakkında bilmeniz gerekenler…

Volkanovski kimdir? Kaç yaşında, nereli, kariyeri nasıl?

Alexander Volkanovski, 29 Eylül 1988 tarihinde Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletinin Wollongong şehrinde doğmuş bir profesyonel karma dövüş sanatçısıdır. Şu anda Ultimate Fighting Championship’in (UFC) Tüy Siklet bölümünde yarışıyor ve mevcut UFC Tüy Siklet Şampiyonu unvanını taşıyor. Aynı zamanda eski bir Avustralya Dövüş Şampiyonası (AFC) Tüy Siklet şampiyonudur. Volkanovski, UFC’ye ilk çıkışından önce 2015 yılında profesyonel boksör olarak yarıştı. 22 Ağustos 2023 itibarıyla UFC erkeklerde pound başına pound sıralamasında 2. sırada yer alıyor.

Volkanovski’nin kökenleri ise oldukça çeşitlidir. Babası Yugoslavya, SR Makedonya’nın (şimdiki Kuzey Makedonya) Beranci köyünde doğmuşken, annesi Yunanistan’dan gelmektedir. Alex, küçük yaşta Greko-Romen güreşine başlamış ve sadece 12 yaşında iken iki ulusal şampiyonluk kazanmıştır. Ancak 14 yaşında güreşi bırakmış ve dikkatini başka bir spor dalına, yani ragbi liginde ön kürekçi olarak devam etmiştir. Volkanovski, Lake Illawarra Lisesi’ne gitmiş ve okuldan mezun olduktan sonra beton ustası olarak çalışmıştır.

Volkanovski’nin UFC kariyeri

Volkanovski, UFC ile ilk sözleşmesini 2016 yılında imzaladı ve ilk maçını Kasım ayında Japon dövüşçü Yusuke Kasuya ile yaptı. Bu maçta rakibini ikinci rauntta nakavt ederek galip geldi. Volkanovski, UFC’deki ikinci maçını ise Nisan 2017’de Shane Young ile yaptı ve üç raunt sonunda oybirliğiyle kararla kazandı. Volkanovski, UFC’deki üçüncü maçını ise Haziran 2017’de Mizuto Hirota ile yaptı ve yine oybirliğiyle kararla galip geldi.

Volkanovski, UFC’deki dördüncü maçını ise Kasım 2017’de Jeremy Kennedy ile yaptı ve rakibini ikinci rauntta teknik nakavt ile yendi. Volkanovski, UFC’deki beşinci maçını ise Temmuz 2018’de Darren Elkins ile yaptı ve üç raunt sonunda oybirliğiyle kararla kazandı. Volkanovski, UFC’deki altıncı maçını ise Aralık 2018’de eski şampiyon Chad Mendes ile yaptı ve rakibini ikinci rauntta teknik nakavt ile yendi.

Volkanovski, UFC’deki yedinci maçını ise Mayıs 2019’da eski şampiyon Jose Aldo ile yaptı ve üç raunt sonunda oybirliğiyle kararla kazandı. Bu galibiyetle Volkanovski, Tüy Siklet bölümünde bir numaralı aday oldu. Volkanovski, UFC’deki sekizinci maçını ise Aralık 2019’da şampiyon Max Holloway ile yaptı ve üç raunt sonunda oybirliğiyle kararla kazanarak UFC Tüy Siklet Şampiyonu oldu.

Volkanovski, UFC’deki dokuzuncu maçını ise Temmuz 2020’de Max Holloway ile yaptı ve üç raunt sonunda bölünmüş kararla kazanarak şampiyonluk kemerini korudu. Volkanovski, UFC’deki onuncu maçını ise Eylül 2021’de Brian Ortega ile yaptı ve üç raunt sonunda oybirliğiyle kararla kazanarak şampiyonluk kemerini bir kez daha korudu.

Volkanovski, UFC’deki on birinci maçını ise henüz belli olmayan bir tarihte eski şampiyon Conor McGregor ile yapacak. Bu maç, Volkanovski’nin kariyerindeki en büyük maç olacak ve hem dövüş sanatları hem de spor dünyasında büyük ilgi görecek.

Volkanovski’nin özel hayatı

Volkanovski, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Ailesiyle birlikte Avustralya’nın Wollongong şehrinde yaşamaktadır. Volkanovski, dini inancı hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştır. Volkanovski, boş zamanlarında ragbi izlemeyi, balık tutmayı ve video oyunları oynamayı sevmektedir. Volkanovski’nin lakabı “The Great” (Büyük) dir ve bu lakabı Alexander Büyük’ten almıştır.

Volkanovski, sosyal medyada da aktif bir isimdir. Instagram hesabında 1 milyondan fazla, Twitter hesabında ise 200 binden fazla takipçisi vardır. Volkanovski, hayranlarıyla sık sık iletişim kurmakta ve dövüşleri hakkında bilgi vermektedir.

UFC dövüşçüsü Volkanovski kimdir? Avustralyalı şampiyonun hayatı

UFC’nin Tüy Siklet bölümünde yarışan ve şu anda şampiyon olan Alexander Volkanovski, son dönemde adından sıkça söz ettiren bir isim. Peki, Volkanovski kimdir? Kaç yaşında, nereli, kariyeri nasıl? İşte Avustralyalı dövüşçünün hayatı hakkında bilmeniz gerekenler…

  • Volkanovski, 29 Eylül 1988 tarihinde Avustralya’nın Wollongong şehrinde doğdu.
  • Babası Makedon, annesi Yunan kökenlidir.
  • Küçük yaşta güreşe başladı ve iki ulusal şampiyonluk kazandı.
  • Ragbi liginde ön kürekçi olarak oynadı ve beton ustası olarak çalıştı.
  • 2016 yılında UFC ile sözleşme imzaladı ve ilk maçını Yusuke Kasuya ile yaptı.
  • 2019 yılında Max Holloway’i yenerek UFC Tüy Siklet Şampiyonu oldu.
  • 2020 ve 2021 yıllarında Max Holloway ve Brian Ortega’yı yenerek kemerini korudu.
  • Gelecek maçını Conor McGregor ile yapacak.
  • Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.
  • Lakabı “The Great” (Büyük) dir ve Alexander Büyük’ten almıştır. (Haber merkezi)
Paylaş