havadurum

Ücretsiz KPSS genel tekrar kampı başladı

Çanakkale Kent Konseyi Kalem Çalışma Grubu ve Çanakkale Belediyesi iş birliğiyle KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girecek adaylara destek amaçlı düzenlenen “Ücretsiz KPSS Genel Tekrar Kampı” 3 Haziran 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.

1428

Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Ali Aydın Çalıdağ, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, PEGEM Akademi eğitmenleri ile kursiyerler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

“Öğrenci arkadaşlarımızın yanında olmaktan son derece mutluyuz”

Programda KPSS kampına ilişkin söz alan Belediye Başkanı Muharrem Erkek vaatleri arasında; eğitim süreçlerinde yeterli olanakları olmayan kesimlere fırsat eşitliği yaratmak amacı ile yapılacak çalışmaların başında KPSS için bir kamp programı oluşturulacağını belirterek, bugün de bunun hayata geçirilmesi nedeni ile büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Erkek; “Seçim sürecinde de böyle bir çalışma yapacağımıza dair bir söz vermiştim. Çünkü KPSS gençlerimizin hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. Maalesef gelir dağılımındaki adaletsizlik de fırsat eşitsizliği yaratıyor. Biz de bu süreçte bir nebze olsun arkadaşlarımızın yanında olmak istedik. Kent Konseyi ile birlikte kursiyerlerimizin, değerli öğretmenlerimizin ve öğrenci arkadaşlarımızın yanında olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

“Eğitimlerin verimli geçmesini diliyorum”

KPSS kamp programının içeriğine de değinen Başkan Erkek; “KPSS kampı için 837 başvuru yapıldı. Bu hafta 350 atama bekleyen öğretmenimiz eğitim bilimleri dersi için destek alacak. Ardından tüm KPSS'ye giren arkadaşlarımız için eğitim desteği sağlayacağız. Eğitimlerimiz 11 gün sürecek. Bu 11 günün sizler açısından son derece verimli geçmesini diliyorum” dedi.

“Hiçbir zaman umutsuz olmayacağız ve mücadeleyi bırakmayacağız”

Konuşmasını sürdüren Başkan Erkek,“Mülakatların kaldırılması lazım. Çünkü mülakata değil, liyakata önem vermemiz lazım. Bizler için önemli olan liyakat ve hakkaniyettir. Bu salonda geleceğe umutla bakan çok değerli gençlerimizin olduğunu görüyorum. Her biriniz kendiniz için umut ettiğiniz yaşama sahip olmak için çalışıyor, emek veriyorsunuz. Yaşam, çok inişli çıkışlı dönemler ile dolu ama hiçbir zaman umutsuz olmayacağız ve mücadeleyi bırakmayacağız. Bundan sonraki süreç için ve hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından açılış programı son bulurken, KPSS Genel Tekrar Kampı'nın ilk dersi başladı.

Ücretsiz KPSS genel tekrar kampı hakkında

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Kültür Merkezinde 3 - 14 Haziran 2024 tarihleri ve 09.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan Ücretsiz KPSS Genel Tekrar Kampındaki eğitimler, alanında uzman öğretmenler tarafından verilecek. 3 - 7 Haziran 2024 tarihleri arasında Eğitim Bilimleri, 10 - 14 Haziran 2024 tarihleri arasında Genel Kültür ve Genel Yetenek olmak üzere iki bölümden oluşacak kamp, KPSS'ye hazırlanan tüm adayların ihtiyacı olan ders tekrarlarını ve geçmiş sınav analizlerini içerecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş