havadurum

Ücretsiz dijital toprak analizi!

Çanakkale Belediyesi, üreticilerin gübre maliyetlerini düşürmek, tarımsal verimliliği artırmak ve toprağın korunmasını sağlamak amacıyla ücretsiz dijital toprak analizi hizmeti sunuyor.

1998

Çanakkale Belediyesi, kentlilerin Temiz Tarım ürünlerine erişimini kolaylaştırmak ve üreticilerin tarımsal üretimde daha bilinçli hareket etmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz dijital toprak analizi hizmeti sunmaya devam ediyor. Tarım ürünlerine erişimini kolaylaştırmak ve üreticilerin, Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı'na başvurarak topraklarının Ph, Fosfor, Toplam Azot, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Organik Karbon, Potansiyel Mineralize Azot, Katyon Değişim Kapasitesi, Total Alüminyum, Total Demir, Kil, Toprak Nemi, Kireç, Toplam Organik Madde parametrelerini ücretsiz olarak analiz ettirebiliyorlar.

Ücretsiz dijital toprak analizi hizmeti

Dijital Toprak Analiz Cihazı sayesinde yapılan bu analizler ile üreticiler, topraklarının hangi besin maddelerine ihtiyaç duyduğunu ve gübrelemede nasıl bir yol izlemesi gerektiğini daha net bir şekilde görebiliyorlar. Bu sayede, gübre maliyetlerini düşürerek ve verimlerini artırarak daha karlı bir üretim yapabiliyorlar. Çanakkale Belediye Başkanlığı üreticilerden ücretsiz dijital toprak analizi hizmetinden faydalanabilmesi için istediği evraklar, ÇKS Belgesi (varsa), Nüfus Cüzdanı Ada-Parsel Bilgisi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş