Türkiye’yi Polonya’da Çocuk Evleri Futbol Takımı Temsil Edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Aydın Çocuk Evleri Futbol Takımı, 9-12 Ağustos tarihlerinde Polonya’nın Varşova şehrinde düzenlenecek 2024 Bakım Evinde Kalan Çocuklar Dünya Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

530

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Aydın Çocuk Evleri Futbol Takımı, 9-12 Ağustos tarihlerinde Polonya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2024 Bakım Evinde Kalan Çocuklar Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Bakanlık Destekli Spor ve Kültürel Faaliyetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet korumasındaki çocukların sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlere katılımını teşvik ederek, ilgi ve yeteneklerine göre çeşitli aktivitelerde bulunmalarını destekliyor. Bu doğrultuda, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Futbol Takımı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Polonya’daki Dünya Kupası’na katılacak.

Önceki Başarılar ve Hedefler

2014 ve 2015 yıllarında düzenlenen Bakım Evinde Kalan Çocuklar Dünya Kupası’na katılan takım, 2014’te 13’üncü, 2015’te ise 6’ncı olarak dereceye girmiş ve "Dünyanın En Neşeli ve Eğlenceli Takımı" ödülünü kazanmıştı. Bu yıl da futbol becerilerini sergileyerek, başarılı bir performans sergilemeyi hedefliyor.

Türk Hava Yolları Sponsoru

Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda Polonya’ya gidecek olan çocuklar, hem başarılı olmak hem de Türkiye’nin kültürel zenginliklerini dünya çocuklarına tanıtmak amacıyla bu turnuvada yer alacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş