Türkiye'ye atıcılıkta ilk olimpiyat madalyası geldi!

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda atıcılıkta ilk olimpiyat madalyasını kazandı. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın oluşturduğu milli takım, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya elde etti.

642

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda atıcılık branşında ilk madalyasını kazandı. 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde yarışan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan milli takım, gümüş madalya aldı.

Çekişmeli Final ve Gümüş Madalya

Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde gerçekleşen finalde, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Sırbistan'dan Damir Mikec ve Zorana Arunovic ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçta 16-14 mağlup olan milli sporcularımız, gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

Türkiye'ye Tarihi Başarı

Bu başarı, Türkiye'nin atıcılık branşında kazandığı ilk olimpiyat madalyası olarak tarihe geçti. Daha önce güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik gibi branşlarda olimpiyat madalyası kazanan Türkiye, atıcılıkta da bu başarıyı elde etmiş oldu.

Altın ve Bronz Madalya Sahipleri

Yarışmanın altın madalyasını Damir Mikec ve Zorana Arunovic çifti kazanırken, Hindistan'dan Manu Bhaker ve Sarabjot Singh bronz madalya aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da final müsabakalarını yerinde takip etti.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş