havadurum

Türkiye Yardım Sevenler Derneği, 96’ncı yaşını kutluyor

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Çanakkale Şubesi, kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü vesilesiyle, çelenk sunma töreni düzenledi.

848

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Çanakkale Şubesi, kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir araya gelerek, çelenk töreni düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde Şube Başkanı Sena Güneri’nin seslendirdiği basın açıklamasıyla sona erdi.

Törene; Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesi Başkanı Mehmet Emin Şevik, Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği (YKKED) Çanakkale Şube Başkanı Yüksel Özdemir, Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, dernek üyeleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Güneri’nin seslendirdiği basın açılamasında şu ifadeler yer aldı: “96 yıl önce derneğimizin kurulması direktifini ve adını bizzat veren Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi ve tek önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına minnet ve özlem duygularımızla Atamızın huzurunda saygılarımızı sunmak için toplandık. 19 Şubat 1928’de Atatürk’ün önerileriyle kurulan, bizzat kendisi tarafından isimlendirilen Türkiye Yardım Sevenler Derneği 96 yıldır doğruluk, dürüstlük ve gönüllülük ilkesiyle Genel Merkeze bağlı 130 şube olarak çalışmalarını sürdürmektedir.”

Derneğin Çanakkale’de 172 üyesi var

Derneğin 1970’li yıllardan bu yana Çanakkale’de şubesinin olduğunu kaydeden Güneri, şehirde aktif olarak 172 üyelerinin olduğunu aktardı. Güneri, “Kuruluşundan bugüne; bize yol gösteren Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmadan, önceliği eğitim hizmetleri olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda çalışmalarına devam etmektedir.96 yıldır sürdürdüğümüz iyilik yolumuzda, Türkiye Yardım Sevenler Derneğine yol arkadaşlığı yapan, bizimle çalışan destek olan üyelerimize, bağışçılarımıza ve dostlarımıza minnettarız. Atamızı, aramızda olmayan kurucularımızı, emek veren hizmet eden başkanlarımızı, üyelerimizi, büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Binlerce gönüllüsü ile kurulduğu günden bugüne kadar ihtiyaç duyulan her yerde olan; Türkiye Yardım Sevenler Derneğinin 96. Yıl dönümü genel merkezimize, tüm şubelerimize ve Çanakkale şubemize kutlu olsun.” dedi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş