havadurum

Türkiye ve Avrupa'nın tek Kadın Oyunları Festivali Çanakkale'ye gelecek

Türkiye'nin ve Avrupa'nın kadın temalı tek tiyatro festivali bu yıl festival, altı farklı kentte tiyatro severlerle buluşacak. Ankara, Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta düzenlenecek etkinliklerde kadın temalı nitelikli tiyatro oyunları sahnelenecek.

2195

Türkiye'nin ve Avrupa'nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali dördüncü kez Ayvalıklı tiyatroseverlerle buluşuyor. 23-27 Mart tarihlerinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde, festival beş oyunla “perde” diyecek. Kadın Oyunları Festivali, 23-27 Mart tarihleri arasında Ayvalık'ta düzenlenecek ve bu yıl dördüncü kez gerçekleşecek. Türkiye'nin ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan etkinlik, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde beş farklı oyunla seyirciyle buluşacak.

Festivalin açılışını yapacak olan oyunlar, 23 Mart'ta "Ben Rosa Luxemburg", 24 Mart'ta "Disko Topu", 25 Mart'ta "Mavi Müzikhol", 26 Mart'ta "Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi" ve 27 Mart'ta "Bir Tatlı Kaşığı Çamur" olacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, festivalin bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin seyircilere beş farklı ve etkileyici oyun izlettireceğini belirtirken, oyunların titizlikle seçildiğini ve kadın konusunu nitelikli bir şekilde ele alan yapımların tercih edildiğini ifade etti.

“Kadın Oyunları Türkiye'nin önemli sosyal sorumluluk faaliyetleri arasında gösteriliyor”

Festival Direktörü Hasan Eldemir ise, festivalin her yıl daha fazla tiyatro severle buluşmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Festival Direktördü Hasan Eldemir de, son zamanlarda neredeyse tek kriter haline gelen tiyatro oyunlarında hangi ünlünün oynadığından ziyade metin üslubu, reji, konu ve oyunculuk performansının festival yönetimi ve izleyicisi tarafından baz alındığını ifade ederek, “Festival, nitelikli bir tiyatro izleyicisine ulaştığını ve bundan da son derece mutlu oluyoruz. Geçtiğimiz yıl festival gelirinin bir bölümünü depremden etkilenen kız çocuklarının eğitim masrafları için bağışlayan Kadın Oyunları Festivali kültür-sanat projeleri alanında Türkiye'nin önemli sosyal sorumluluk faaliyetleri arasında gösteriliyor” dedi.

Festival, kültür-sanat alanında önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olarak da görülüyor. Geçtiğimiz yıl festival gelirinin bir bölümü, depremden etkilenen kız çocuklarının eğitim masrafları için bağışlanmıştı.

Çanakkale’ye de gelecek

Bu yıl festival, altı farklı kentte tiyatro severlerle buluşacak. Ankara, Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta düzenlenecek etkinliklerde kadın temalı nitelikli tiyatro oyunları sahnelenecek.

Festivalin açılışı, canlı performans konseri dışında, kadının sosyal hayattaki yeri üzerine yapılan çalışmaları içeren bir söyleşiyle gerçekleşecek. Ayrıca, Ayvalık'ta gündüz kuşağı yerel seçkiler adıyla çevre il ve ilçelerdeki başarılı kadın oyunları da festival kapsamında sergilenecek.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş