Türkiye’nin En Hızlı İnternet Sağlayıcıları Belli Oldu! En Hızlı İnternet Sağlayıcısı Ne?

Fransız nPerf şirketi, Türkiye’nin internet sağlayıcılarını performans açısından değerlendirdiği raporunu yayınladı. Bir yıllık verilere göre Turknet, Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı olarak öne çıktı. Geçtiğimiz yıl liderliği elinde tutan Turknet, bu yıl da indirme ve yükleme hızları ile dikkat çekti.

2003

Fransız nPerf şirketi, Türkiye’nin internet sağlayıcılarını performans açısından değerlendirdiği raporunu yayınladı. Bir yıllık verilere göre Turknet, Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı oldu. Geçtiğimiz yıl da liderliği elinde tutan Turknet, bu yıl da hem indirme hem de yükleme hızlarında rakiplerini geride bırakarak zirvedeki yerini korudu.

Turknet: İndirme ve Yükleme Hızlarında Lider

nPerf’in raporuna göre Turknet, hem indirme hem de yükleme hızlarında en yakın rakipleri Türk Telekom ve GIBIRNET‘i geride bırakarak en iyi performansı sergiledi. Türk Telekom ve GIBIRNET, indirme ve yükleme hızları konusunda iyi performans göstermiş olsa da Turknet’in sunduğu hızlara ulaşamadı.

Gecikme Süreleri ve Kullanıcı Deneyimi

Özellikle gecikme süreleri (ms) ve kullanıcı deneyimi (QoE) ölçümleri açısından da Turknet rakiplerine fark atmış durumda. Ayrıca Turknet’in akış (streaming) ve gezinti (browsing) performansları da oldukça etkileyici seviyelerde bulundu.

Türkiye'de İnternet Hızlarının Gelişimi

Türkiye’de internet hızları ve kalitesi son yıllarda büyük gelişim gösterdi. nPerf’in raporları, bu gelişimin somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor. İnternet kullanıcıları, daha yüksek hızlarda ve stabil bir deneyim bekliyor.

Mobil İnternet Performansında Rekabet

Türkiye’deki mobil internet karşılaştırmasında ise daha çekişmeli bir tablo göze çarpıyor. Turkcell, indirme ve yükleme hızları konusunda rakiplerinin önünde yer alırken, internet gezinti hızları ve gecikme hızları konusunda Vodafone, YouTube’da video izleme hızları konusunda ise Türk Telekom önde seyrediyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş