havadurum

Türkiye, Letonya’yı 4-0 Yenerek EURO 2024’e Gitti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 elemelerinde Letonya ile oynadığı maçı 4-0 kazanarak Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantiledi. Yunus Akgün, Cenk Tosun ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle galibiyete ulaşan milli takım, tarihi bir başarı elde etti.

1277

EURO 2024 elemelerinde Türkiye A Milli Futbol Takımı, Letonya’yı 4-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantiledi. Hırvatistan galibiyetinin ardından büyük bir moral ve motivasyonla sahaya çıkan milli takım, rakibini rahat bir şekilde yendi.


İlk yarıda gol sesi çıkmayan maçta, ikinci yarıda milli takım farklı bir oyun ortaya koydu. 58. dakikada Yunus Akgün’ün attığı muhteşem golle öne geçen Türkiye, 83. dakikada Cenk Tosun’un golüyle farkı ikiye çıkardı.

Maçın son dakikalarında Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı. Genç futbolcu, 87. dakikada attığı harika golle Türkiye’nin galibiyetini perçinledi ve adını unutulmazlar arasına yazdırdı. Maçın son anlarında Cenk Tosun bir gol daha atarak skoru belirledi ve Türkiye, Letonya’yı 4-0 yendi.

Bu galibiyetle birlikte Türkiye, EURO 2024’e katılımını garantilemiş oldu. Milli takım, elemelerde gösterdiği performansla büyük bir başarıya imza atmış oldu. (Damla Yeltekin)

Paylaş