Türkiye internet sorunu hakkında Bakan'dan açıklama!

Türkiye'deki birçok şirketi etkileyen küresel internet kesintileri hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Sıkıntının siber saldırı ile ilgisi yok. Sorunun büyük bir kısmı çözüldü" dedi.

1732

Dünya genelinde yaşanan internet kesintileri, Türkiye'deki birçok firmayı da etkiledi. Bu kesintilerin siber saldırılardan kaynaklanmadığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaşanan aksaklıkların büyük bir kısmının çözüldüğünü açıkladı.

Bakan Uraloğlu, "İlgili kurumlarla hızlı bir şekilde irtibata geçtik ve yaşanan aksaklıkların önemli bir kısmını aşmış bulunuyoruz. Sistem, birkaç saat içinde vatandaşı etkileyen durumlardan çıkarılacak. Tekrar yaşanmaması için gerekli önlemler alındı ve ilgili kurumlarımız, özel sektör ve kamu ile sürekli iletişim halindeyiz. Söz konusu bir siber saldırı bulunmamaktadır," şeklinde konuştu.

BTK ve USOM'dan Önemli Açıklama

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), yaşanan internet aksaklıklarının nedenini belirlemek ve çözmek için harekete geçti. USOM'dan yapılan açıklamada, aksaklıkların siber bir saldırı nedeniyle yaşanmadığı, aksine üretici firmanın yayımladığı güncellemeden kaynaklandığı ifade edildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş