Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu 3. genel kurulu gerçekleşiyor

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu, bugün gerçekleştirilen 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda önemli kararlar alınacak.

789

30 Eylül 2024 tarihinde Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu’nun 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu, The Ankara Hotel’de saat 10:00'da gerçekleştirildi. Kurulda, genel kurul gündemi doğrultusunda önemli kararlar alınacak ve yeni başkan ve yönetim kurulu belli olacak.

Gündemde yer alan maddeler

Gündemde yer alan maddeler arasında, yeter sayının tespiti, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması gibi temel adımların yanı sıra, 01.10.2021 – 31.07.2024 dönemine ait Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması, müzakeresi ve oylanması gibi kritik konular yer aldı. Ayrıca, 2024 yılı tahmini bütçelerinin görüşülmesi, Federasyon Ana Statüsü taslağının okunması ve oylanması gibi konular da gündeme alındı.

Kurulda, Federasyon Başkanı ile Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi de önemli bir gündem maddesi olarak ele alındı. Bunun yanı sıra, Yönetim Kurulu’na taşınmaz mal alım-satımı ve kiralaması yapma yetkisi verilmesi, mali taahhütlerde bulunma yetkisi ve iktisadi işletme kurulması için gerekli yetkilerin verilmesi gibi kararlar da ele alınacak.

“Okçulukta geleneklerimize sahip çıkacağız”

Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Barış Engin, kurulda delege olarak yer almanın ve camiayı temsil etmenin onurunu yaşadıklarını belirtti. Engin, “Geleneklerimize sahip çıkarak, Türk okçuluğunu daha ileri taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Okçuluk camiamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş