havadurum

"Türkiye Defteri" adlı belgesel çekimi için bir araya geldiler

TV sunucusu Vladimir POZNER ve ekibi, "Türkiye Defteri" adlı belgesel çekimi için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni ziyaret etti.

396
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı için hazırlanmakta olan "Türkiye Defteri" adlı belgeselin çekimlerinde "Gelibolulu Ruslar" konusu ve iki ülke arasındaki önemi ele alındı. POZNER liderliğinde ÇOMÜ'ye gelen belgesel ekibi, ÇOMÜ TURUSIA (Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan ile bir röportaj gerçekleştirdi. Belgesel ekibine yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selver Özözen Kahraman ile Öğr. Gör. Ayşe Dağ eşlik etti.

Belgeselde; 100. yılda Türk milli karakteri ve Türk olmanın ne anlama geldiği konuları ele alındı. Belgesel projesini yürüten Gazeteci ve TV Sunucusu Vladimir Pozner, son 15 yılda ABD, Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya, İsrail, İspanya, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Japonya hakkında filmler yaptı. POZNER, filmlerinde her şeyden önce farklı ülkelerde yaşayan insanların doğasını anlamaya; Amerikalı, Fransız, İtalyan, Alman, İngiliz, Yahudi, İspanyol olmanın ne demek olduğunu klişelerden ve önyargılardan bağımsız olarak ortaya koymaya çalışan bir yapımcı olarak tanınıyor. Farklı ülkelerde yaşayanların sosyal zihniyetinin incelenmesi sayesinde, tüm filmleri dünyada büyük ilgi ve merak uyandırdı.
(Duygu Yılmaz)
Paylaş