havadurum

Türkiye’de bir ilk! Çanakkale’de Roman Kadınlar Derneği, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü Kutladı!

Türkiye’de ilk kez Çanakkale’de Roman Kadınlar Derneği tarafından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

773

Çanakkale Türkiye’de tarihi bir ilke tanıklık etti. Türkiye’de ilk kez, Roman Kadınlar Derneği 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak için bir araya geldi. Derneğin kurucusu ve Türkiye Roman Konfederasyonu Başkanı Hacı Ramazan Muhtaroğlu liderliğinde gerçekleşen etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

“Tüm kadınların, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun”

Etkinlikte basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Sibel Tokgöz “Emeğin kutsallığının önemsenmediği, işçinin, emekçinin hakkını alamadığı günümüzde, kadınlarımızın, gerek iş hayatında, gerekse sosyal yaşamında, haklarının ihlal edilmediği bir Dünya diliyorum. Biz Fevzi paşa Mahallesi Roman Kadın Derneği olarak, iş gücü piyasasında, hiç yok denecek kadar azız. Roman Kadınlarımızın, iş hayatının önündeki engellerin aşılması, kalifiye meslek erbabı olarak, iş yaşamında yerini alması için Fevzi paşalı Roman Kadınları olarak yola çıktık. Derneğimiz İlk etapta, meslek edindirme faaliyetlerine odaklandı. Zor şartlarda hayatını iademe ettirmeye ve çocuklarına bakmaya çalışan, ötekileştirilen kadınlarımızın haklarını savunmak, insani yaşam standartlarına yaşamasının önündeki engellerin aşılması için çalışacağız. Tüm kadınların; Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemizi daha güçlü bir şekilde dile getirmek için buradayız”

Dernek Kurucusu Hacı Ramazan Muhtaroğlu, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamasının ardından 8 Mart'ın Dünya genelinde kadın hakları mücadelesinin sembolü olduğunu bir kez daha hatırlattı. Muhtaroğlu “Ancak bizim için bu tarih, aynı zamanda acı bir hatıra taşımaktadır. Roman kadınlar olarak, yüzyıllardır çeşitli zorluklarla mücadele ediyorlar ve haklarını arıyorlar. Bugün, bu mücadelemizi daha da güçlü bir şekilde dile getirmek için buradayız” ifadelerine yer verdi.

“Toplumun her kesiminden destek almak için…”

Muhtaroğlu, "Bizler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü acı bir gün olarak biliyoruz. Bu nedenle eğlence ya da oyunla değil, çelenk koyarak günü kutlamaya geldik. Kadınlarımızın yaşadığı zorluklara ve ayrımcılığa dikkat çekmek, toplumun her kesiminden destek almak ve daha adil bir dünya için mücadele etmek için buradayız” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş