Türkarslan'dan Elit Gen Hayvancılık İşletmesi'ne "Hastalıktan Arilik" belgesi takdimi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Biga İlçesi'ndeki Elit Gen Hayvancılık İşletmesi'ni ziyaret ederek işletmeye "Hastalıktan Arilik" belgelerini takdim etti.

672

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Biga İlçesi'nde bulunan Yeniçiftlik Köyü'nde faaliyet gösteren Elit Gen Hayvancılık İşletmesi'ne yaptığı ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu. Ziyaret sırasında, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı ile birlikte işletmenin üretim ve işletme süreçleri hakkında bilgi alan Türkarslan, işletmeye "Hastalıktan Arilik" belgelerini takdim ettik ifadelerine yer verdi.

Ülkemizde yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu, sığır, koyun, keçi brusellozu ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığının korunması amacı ile hastalıktan ari işletme desteklemesi uygulanmaktadır. Biga’da bulunan Elit Gen Hayvancılık İşletmesi’ne yapılan ziyaretle ilgili Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan şunları söyledi.

Türkarslan; “Biga İlçemizde bulunan Yeniçiftlik Köyü'nde, "Hastalıktan Ari" büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan, Elit Gen Hayvancılık İşletmesi’ne, Biga Kaymakamı Sayın Ercan Kayabaşı ile yaptığımız ziyaretimizde üretim ve işletme hakkında bilgi alarak, işletmeye "Hastalıktan Arilik" belgelerini takdim ettik” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş