Türkarslan Bayramiç Beyazı'nın hasat ve kalitesini inceledi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ile birlikte Bayramiç'te Bayramiç Beyazı üretimi yapan Tanju Bacak'a ait Barış Meyvecilik meyve bahçelerinde hasat etkinliğine katıldı.

1333

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ile birlikte Bayramiç'teki Barış Meyvecilik meyve bahçelerinde Bayramiç Beyazı'nın hasat etkinliğine katıldı. Etkinlikte, Bayramiç İlçesi'nde yaklaşık 277 dekarlık alanda üretilen ve AB coğrafi işaret tescili bulunan Bayramiç Beyazı'nın hasat ve boylama işlemleri gözlemlendi. Türkarslan, sosyal medya hesabından etkinliğin önemini vurgulayarak Bayramiç Beyazı'nın kalitesine dikkat çekti.

Nazan Türkarslan’dan üretim ve kalite incelemesi

Hasat etkinliğinde Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ile birlikte Tanju Bacak'a ait meyve bahçelerini ziyaret etme imkanı buldu. Ziyaret sırasında Bayramiç Beyazı’nın hasatına katılarak, üretim kalitesi ve meyvaların olgunluk durumunu yakından gözlemiş oldu.

Türkarslan; “Üretime katkılarından dolayı Tanju Bacak ve ailesine teşekkür ediyorum”

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şenle birlikte Bayramiç Beyazı üretimi yapan Tanju Bacak'a ait Barış Meyvecilike ait meyva bahçelerinde hasat etkinliğine katılan Türkarslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Bayramiç İlçemizde AB Tescilli Coğrafi İşaretli ürünümüz olan ilçemize özel bir endemik meyvemiz olan; Bayramiç Beyazı üretimi yapan Tanju Bacak'a ait Barış Meyvecilik meyve bahçelerinde Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ile birlikte incelemelerde bulunarak hasata eşlik ettik. Üretime katkılarından dolayı Tanju Bacak ve ailesine teşekkür ediyor, bereketli bir sezon diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş