havadurum

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’dan El Ele Selam: Sinemanın En İyi İkilisi

Türk sinemasının efsane oyuncuları Türkan Şoray ve Kadir İnanır, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde "Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü"nü aldılar. İki oyuncu, ödül töreninde el ele tutuşarak seyircileri selamladılar. Bu anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

2050

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 18-24 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin kapanış gecesinde, Türk sinemasının iki önemli ismi Türkan Şoray ve Kadir İnanır’a “Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü” takdim edildi. Bu ödül, Türk sinemasına katkıları ve başarıları nedeniyle verilen bir onur ödülü olarak tanımlanıyor. Ödülünü almak için sahneye çıkan İnanır’a ödülünü, oyuncu Merve Dizdar verdi. Türkan Şoray ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın elinden aldı.

Kadir İnanır: “Büyük barışı mutlaka sağlayacağız”

Ödülünü almak için sahneye çıkan Kadir İnanır, duygularını şöyle dile getirdi: “2013'ten beri benim ağzımdan barıştan başka hiçbir şey çıkmadı. Ellerimizi birleştireceğiz, kalplerimizi kucaklaştıracağız ve büyük barışı mutlaka sağlayacağız. İşte o zaman bu dünyanın en güzel ülkesi ve burada yaşayan milyonlarca insan koca ülkeyi festival alanına çevirecek. Hep bir ağızdan coşkuyla bağıracak: Yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

Türkan Şoray: “Bizlerden devraldığınız mirastan sonra çok başarılı filmler yapmaya başladınız”


Türkan Şoray da konuşmasında “Bizlerden devraldığınız mirastan sonra çok başarılı filmler yapmaya başladınız. Bizleri gururlandırdınız. Çok başarılı oyuncularımız var, hepsini büyük bir mutlulukla takip ediyorum. Bizi yurt dışında temsil ediyorsunuz, özgür ve bağımsız bir sinema yapıyorsunuz. Harikasınız. Elimdeki ödülle sizleri alkışlamak istiyorum” dedi.

Kadir İnanır ve Türkan Şoray el ele seyircileri selamladı

Konuşmaların ardından Kadir İnanır ve Türkan Şoray el ele seyircileri selamladı. İki usta oyuncu, alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı. Kadir İnanır ve Türkan Şoray, Türk sinemasının en sevilen çiftlerinden biri olarak biliniyor. İkili, 1970 yılında Kara Gözlüm filminde başrolü paylaştıktan sonra birçok filmde daha birlikte oynadı. Son olarak 2003 yılında Gönderilmemiş Mektuplar filminde yeniden bir araya geldiler. Kadir İnanır ve Türkan Şoray, aynı zamanda yakın dostluklarıyla da tanınıyor.

Sosyal medyada gündem oldu

Bu anlamlı ödül töreni, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın el ele tutuşan fotoğrafları ve videoları, Twitter, Instagram ve Facebook gibi platformlarda paylaşıldı. İki oyuncu için “Sinemanın gelmiş geçmiş en iyi ikilisi”, “Türk sinemasının efsane çifti”, “Sinemanın aşıkları” gibi yorumlar yapıldı. Bazı kullanıcılar ise Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın birlikte oynadıkları filmlerden alıntılar yaparak duygularını ifade ettiler.

Sinemanın En İyi İkilisi Ödüle Doymuyor

Türkan Şoray ve Kadir İnanır, bu ödülle birlikte sinema kariyerlerindeki sayısız başarıya bir yenisini daha eklediler. İki oyuncu, daha önce de birçok ulusal ve uluslararası festivalde ödüller almıştı. Türkan Şoray, 1964 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanarak sinemaya adım attı. O günden beri 222 filmde rol aldı ve 48 ödül kazandı. Kadir İnanır ise 1967 yılında Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle sinemaya başladı. O günden beri 149 filmde rol aldı ve 32 ödül kazandı. Türkan Şoray ve Kadir İnanır, birlikte 17 filmde oynadılar. Bu filmlerden bazıları şunlardır:

  • Kara Gözlüm (1970)
  • Ayrı Dünyalar (1974)
  • Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)
  • Düşman (1979)
  • Bir Yudum Sevgi (1984)
  • Gönderilmemiş Mektuplar (2003)
Paylaş