havadurum

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri sona erdi…

Çanakkale’nin lezzetlerinin tanıtıldığı, Türk Mutfağı haftası etkinlikleri tamamlandı.

739

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle vatandaşlarla buluşturulan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Türk Mutfağı Haftası “Geleneksel Çanakkale Sofrası” etkinlikleri tamamlandı.

Çanakkale’nin önde gelen isimleri katılım sağladı

Çanakkale Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Türk Mutfağı Haftası kapsamında hazırlanan “Geleneksel Çanakkale Sofrası” etkinliğine, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet ElBİ, İl müdürleri, Turizmciler, akademisyenler, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katılım sağladı.

Emeğe geçenlere teşekkür etti

“Geleneksel Çanakkale Sofrası” etkinliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez tarafından yapılan konuşma ile başladı. Kestanbol Et Lokantasında düzenlenen “Geleneksel Çanakkale Sofrası” etkinliğinde İkram edilen geleneksel ürünler hakkında bilgi alan Vali İlhami Aktaş, “Geleneksel Çanakkale Sofrası” etkinliğine katkı sunan herkese emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yapılan ikramların sonrasında “Geleneksel Çanakkale Sofrası” etkinliği günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

“Yerel mutfağımızı tanıtmaya devam edeceğiz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi ve ÇATOD Başkanı Koray Özcan’ın ev sahipliğinde "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri düzenlendi. “Geleneksel Çanakkale Sofrası” etkinliği hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Sayman Üye Turgay Kılıç; “Türk Mutfağı Haftası’nın amacı, Ülkemizin dört bir yanındaki gastronomi zenginliklerini tanıtmak ve bu kültürel mirasın korunmasına katkı sağlamaktır. Bizler de Çanakkale olarak, bu önemli haftanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Yerel mutfağımızın tanıtımı ve sürdürülebilirliği için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş