Turizmde geleceğin rehberleri yetişiyor

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ayvacık Meslek Yüksekokulu İşbirliği Protokolü İmzaladı.

672

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ayvacık Meslek Yüksekokulu, turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol ile ÇOMÜ Ayvacık MYO Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, ÇARO üyelerinden alacakları destek ve deneyimle mesleki gelişimlerini hızlandıracak. Protokol kapsamında öğrenciler, işletmelerde ve kurumlarda tam zamanlı uygulamalı eğitim görerek teorik bilgilerini pratiğe dökecekler.

ÇARO Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bu iş birliği sayesinde öğrencilerimiz, sektörün önde gelen isimlerinden eğitim alarak mezun olacaklar. Böylece hem öğrencilerimizin hem de turizm sektörümüzün kazanacağı bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ÇOMÜ Ayvacık MYO Müdürü Öğr. Gör. Burak Balık ise, "Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra sektöre hazır bireyler olarak katılmalarını hedefliyoruz. Bu iş birliği, öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal gelişimlerine önemli katkılar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Protokol kapsamında gerçekleştirilecek diğer etkinlikler hakkında bilgi veren ÇARO yetkilileri, önümüzdeki dönemde ortak çalışmaların devam edeceğini belirtti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş