Turan, muhtarlarla bir araya geldi

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, "Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi" kapsamında Adıyaman'da muhtarlar ile bir araya geldi. Turan burada yaptığı konuşmada "Muhtarlarımız bugün 780 bin kilometrekarelik bu vatan toprağında devletimizin gören gözü, işiten kulağı olmaya devam ediyor." dedi.

836

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Adıyaman'da düzenlenen "Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi" toplantısına katıldı. Perre Uygulama Oteli'ndeki toplantıda Turan konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın selamını ileterek başladı.

Teknolojinin geliştiği, dünyanın değiştiğini belirten Turan, tam da bunun için muhtarlara eskisinden de daha çok ihtiyacımız olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Uyuşturucuyla mücadele önemli bir parça olarak masamızda duruyor. Tabii ki uyuşturucu demişken mahallenin patronu, sahibi tabiri caizse sizlersiniz. O yüzden mutlaka bu konuda kolluk kuvvetlerimizle paslaşmanızı, varsa yanlış yapan uyarmanızı, uyuşturucu başta olmak üzere benzer sorunlarda mahallelerimize sahip çıkmanızı önemle istiyorum. Biz devlet yönetimimizin en temeli olarak muhtarlarımızı görüyoruz. 1830'larda muhtarlık seçimi oldu, memlekette çok kıymetli bir paydı. Dünyada seçimin, bürokrasinin olmadığı yıllarda bu topraklarda muhtarlık seçimi oldu, bunun altını bin kez çiziyorum. Dün mahallede asayişi sağlayan, huzuru temin ve tesis eden muhtarlarımız bugün 780 bin kilometrekare bu vatan toprağında devletimizin gören gözü, işiten kulağı olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan her zaman mazlumun yanında oldu. Hep dik durdu hiç onlara esas duruşta durmadı. Oysa onlar esas duruşta olacak birini, her dediğine 'evet' diyen bir Türkiye istiyorlar."

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş