Turan “179 yıllık Polis Yıldızı, bugün yine ışıl ışıldı”

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da katıldığı Polis Akademisi 30. Dönem POMEM mezuniyet törenine katıldı. Törenin ardından bir paylaşımda bulunan Turan “179 yıllık Polis Yıldızı, bugün yine ışıl ışıldı.” ifadelerini kullandı.

487

Polis Akademisi 6 Polis Meslek Eğitim Merkezlerinden (POMEM) eğitimlerini başarıyla tamamlayan 767 kadın, 957 erkek olmak üzere toplam 1.724 öğrenci 22 Ağustos 2024 Perşembe günü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ve Mehmet Sağlam, Vali Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, İçişleri Bakanlığı Bürokratları, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Başkanlar ve Daire Başkanları, Ankara İl Emniyet Müdürü, Polis Okulu Müdürleri, Polis Akademisi yöneticileri ve akademisyenleri ile öğrenci ailelerinin katıldıkları törenle mezun oldu.

Polis Akademisi Gölbaşı yerleşkesi stadyumunda gerçekleştirilen törende İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından tören sertifika takdimi ile tamamlandı.

Ayrıca, 17 Polis Meslek Eğitim Merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen mezuniyet törenleri ile 1.137 kadın, 3.528 erkek olmak üzere toplam 4.665 öğrenci mezun oldu.

“Büyük bir gurur tablosuna şahitlik ettik”

Törenin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “179 yıllık Polis Yıldızı, bugün yine ışıl ışıldı. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya katılımı ile Polis Akademimizin 2024 yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdik. Büyük bir gurur tablosuna şahitlik ettik. Rabbim muvaffak eylesin, ayaklarına taş değdirmesin.” ifadelerini kullandı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş