havadurum

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda 20 Proje Sergilendi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, TOBB Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katıldı. Fuarda öğrencilerin hazırladığı 20 proje ilgiyle izlendi.

1654

Çanakkale’de Öğrencilerden Bilim Şöleni TOBB Sosyal Bilimler Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Fuarda, öğrencilerin 7 ana alanda ve 12 tematik alanda hazırladığı 20 proje sergilendi. Fuarın açılışını Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yaptı.

Fuarın Açılışı

Fuarın açılışı, Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, TOBB Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Karcı, öğretmenler, öğrenciler, okul idarecileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Vali Aktaş, TOBB Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Karcı’dan fuar hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş, fuarda stantları tek tek gezerek öğrenci ve danışman öğretmenlerden projeleri hakkında bilgiler aldı.

Proje Alanları ve Temaları

Fuarda, 62 öğrencinin 7 ana alanda (Matematik, Dil Edebiyat, Tarih, Sosyoloji, Fizik, Kimya, Coğrafya) ve 12 tematik alanda (Kültürel Miras, Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar, Atık yönetimi ve geri dönüşüm, STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik), Göç ve Uyum, Değerler Eğitimi, İnsan Hakları ve Demokrasi, Bilim Tarihi ve Felsefesi v.b) hazırladığı 20 proje sergilendi. Projeler, hem bilimsel hem de sosyal açıdan önemli konulara değindi.

Vali Aktaş’tan Tebrik ve Teşekkür

Vali İlhami Aktaş, bu tür projelerin ve etkinliklerin öğrencilerin kendilerine olan öz güveninin artmasında çok etkili olduğunu belirtti. Projelerin ortaya çıkmasında emeğini ve enerjisini harcayan öğrencileri, onları destekleyen ve teşvik eden öğretmenleri ve okul idarecilerini tebrik edip, başarılar diledi. Vali Aktaş’a, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katıldığı ve destek verdiği için öğrenci, öğretmenler ve okul idarecileri teşekkür ettiler.

(Erhan Taylan)

Paylaş