Troya Müzesi’nde tarih bir kez daha yaşatılacak

Troya Müzesi, 6 yıl öncesinde Troya Müzesi’nde çekilen fotoğrafı tekrardan paylaşarak tarihi bir kez daha yaşamaya davet etti.

1434

Troya Müzesi, yıllar öncesinde çekilen fotoğrafı paylaşarak, müzenin tarihini bir kez daha hatırlattı. Fotoğrafın tarihi ve manevi öneminden bahseden Troya Müzesi, “Tarih 10 Ekim 2018. Troya Müzesi açılıyor! Domates tarlasından çıkıp yeni açılan müzeyi ziyarete gelen köylülerimizin şalvarlı fotoğrafı müze açılışının en ikonik görüntüsü haline geliyor. Yüzlerce yorum, binlerce beğeni alıyor. Bu fotoğrafın çekilmesinin üzerinden altı yıl geçmiş olmasına rağmen bu fotoğrafı ve taşıdığı anlamı hiç unutmadık. İlyada Destanı’nın, Troya Kenti’nin doğduğu topraklarda, yeni müzesi ile beraber nasıl sarıp sarmalandığının, kucaklandığının fotoğrafı bu. Yeni açılan bir müzeyi ziyaret değil de, doğumu uzun süre beklenen bir bebeğin dünyaya gelişini kutlamak için yapılan bir hane ziyareti adeta! Bu fotoğraf, bu toprağa kök salışın fotoğrafı! Bu fotoğraf Troya Müzesi’nin sadece Troya’nın değil; Tevfikiye’nin, Halileli’nin, Kumkale’nin, Kalafat’ın, Çıplak’ın, Yeniköy’ün, Çanakkale’nin, Anadolu’nun Müzesi olduğunun fotoğrafı Bu ölümsüz anı bundan böyle her 10 Ekim’de yeniden yaşatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Şalvarınla gel…”

Vatandaşları bir kez daha Troya Müzesine davet ederken “10 Ekim Perşembe Günü, saat 11:00’da şalvarını giyen kadınlarımızı Müzemize bekliyoruz. Önce müze uzmanı rehberliğinde tur, sonrasında sohbet ediyoruz. Çayımızın yanında pişi ikramımız da olacak. Gün boyu sizlere müzeci kadın arkadaşlarımız eşlik edecek. Ne o günü ne o fotoğrafı ne de Troya Müzesi’ni beraber büyüttüğümüz; şefkati, kısmeti, emeği ile bu müzeyi kucaklayan kadınlarımızı unutmadık! Unutma! 10 Ekim Perşembe 11:00’da… Şalvarınla bekliyoruz” sözleri kullanıldı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş