Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig, Üç Yıl Daha beIN Sportsta

Türkiye Futbol Federasyonu ve Digiturk arasında, önümüzdeki üç sezon boyunca Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in beIN Sports'ta futbolseverlerle buluşması için yayın hakları anlaşması imzalandı.

1728

Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen imza töreniyle duyurulan anlaşma doğrultusunda Digiturk, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in hem yurt içi hem de yurt dışı yayın haklarına 2027 yılına kadar sahip olmaya devam edecek ve 9 Ağustos'ta başlayacak yeni sezonun tüm maçları sadece beIN Sports ekranlarında yayınlanacak.

Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, beIN Medya Grubu ve Digiturk CEO'su Yousef Al-Obaidly, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig kulüp başkanları ve temsilcileri, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ile beIN Medya Grubu ve Digiturk yöneticileri yer aldı.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: "Biz futbolun barış, kardeşlik ve genç nesillerimize örnek olacak bir tavır içinde yürütülmesini istiyoruz"

İmza töreninde bir konuşma yapan TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, "Biliyorsunuz yakın zamanda Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri oldu. Dünyaya örnek bir şekilde, sayın delegasyonun oylarıyla bize bu teveccüh gösterildi. Cenabıallah inşallah bize teveccüh gösterenlere mahcup etmez bizi. Türk futbolunun yıllardan beri irade eksikliği vardı. Bu irade koyulmadığından dolayı futbol bir kaos ortamına girmişti. Biz, Mecnun Başkan ile beraber önce bir araya geldik, ufak bir daire çizdik. Bu daire büyüdü ve bugün bu noktadayız. Türk futbolunun adil, adaletli, tarafsız, herkese eşit mesafede hizmet edilmeye ihtiyacı var. Futbol ailesinin şunu bilmesini istiyorum, biz yönetmek üzere futbol ailesi tarafından seçildik, futbolun patronu biz değiliz. Futbolun patronu, kendi camialarını temsil eden, amatörden 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig'e kadar kulüp başkanları ve unsurlarıdır. Cenabıallah bizlere onlara hizmet etmeyi nasip etti. Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim, sportif başarıyı sahada kazanmak isteyenlerin hizmetkarıyız ama sportif başarıyı farklı manipülasyonlarla, saha dışında kazanmak arzusunda olanların da şunu bilmesini istiyorum, geçmiş hayatımıza baktıklarında nelerle karşılaşacaklarını tahmin edebilirler. Biz futbolun barış, kardeşlik, genç nesillerimize örnek olacak bir tavır içinde yürütülmesini istiyoruz. Geçmişte yaşadıklarımızı bir tarafa bıraktık, formalarımızı Mecnun Başkan ile beraber çıkardık, her tarafımız kırmızı-beyaz." ifadelerini kullandı.

"İnanıyorum ki Türk futbolunun marka değerini dünyada hak ettiği seviyeye çıkarırız"

Türk futbolunu layık olduğu yere taşıyacaklarına dair temennisini dile getiren Başkan Hacıosmanoğlu, "Şuna inanıyorum ki, evet, futbol ailesinin büyük sorunları var, Türk futbolunun marka değeri inebileceği yere kadar indi ama bu, başkan ve yönetim olarak TFF unsurlarıyla hallolacak bir konu değildir. Futbol ailesiyle iletişim içinde, sorunları beraber tespit edip, kalıcı uygulamaları da yine beraber belirleyip, inanıyorum ki Türk futbolunun marka değerini dünyada hak ettiği seviyeye çıkarırız. İki gün önce FIFA Başkanı'nın davetiyle Paris'te toplantı yaptık. Sağ olsun, Infantino da, 'Türkiye lider bir ülke, hem Balkanlarda, hem Türk Cumhuriyetleri'nde, bırakın orayı Afrika'da da. Biz Türkiye'nin bu konuda da futbola hizmet etmesini istiyoruz.' dedi. Ben de böyle bir espri yaptım, 'Napoleon, dünya tek devlet olsa başkenti İstanbul olurdu diyor. Temennileriniz çok güzel ama FIFA'nın İstanbul'da bir temsilciliği yok' dedim. O da, 'Başkanım çok arzu ediyoruz.' dedi. Biz de kendisine tarihi bir bina bulup, İstanbul'da FIFA'nın temsilciliğini en kısa zamanda açacağız. Onların da beklentisi Türk futbolunun, bölgesinde ve ulaşabileceği yerlerde liderlik yapıp Türk futboluna büyük katkılar sağlayacağı. Biz de bu yolda Türk futbol ailesiyle beraber gurur yapmadan, kibir yapmadan, iletişimi hat safhaya çıkarıp, bize bir adım gelene on adım giderek Türk futbolunun marka değerini hep beraber yukarıya taşıyacağız. Sağ olsun, beIN Medya Grubu ve Digiturk CEO'su Yousef Bey ile yukarıda da konuştuk, 'Biz bütün sponsorlarımızla konuşuyoruz, espri olarak söylüyorum, Hacıosmanoğlu payını da üzerine koyuyoruz.' diye. Kendisinden rica ettik, o da memnuniyetle katkıları olacağını söyledi. Temenni ediyorum, bugün bu imzayı atıyoruz ama Türk futbolunu layık olduğu yere taşıyıp kulüplerimizin daha çok rahat edeceği geniş imkanları dürüst, namuslu bir şekilde çalışarak artırırız." şeklinde konuştu.

beIN Medya Grubu ve Digiturk CEO'su Al-Obaidly: "Spor tutkunlarına en yüksek kalitede içerik sunmaya devam edeceğiz"

beIN Medya Grubu ve Digiturk CEO'su Yousef Al-Obaidly ise konuşmasında, "Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in Türkiye ve dünya genelinde birçok yerde resmi yayıncısı olarak TFF ile iş birliğimizi üç yıl daha uzatmaktan mutluluk duyuyoruz. Spor tutkunlarına en yüksek kalitede içerik sunmaya devam edeceğiz ve Türk futbolunun küresel piyasadaki konumunu güçlendirme çabalarımızı sürdüreceğiz. Türk futboluna büyük yatırımlar yaparak sektörde standartları belirledik. Trendyol Süper Lig'i 23 yıldır yayınlayarak Türk futbolunun en büyük ve en uzun süreli yatırımcısı olmaktan gurur duyuyoruz. Türk taraftarlara, takımlarını desteklerken en iyi deneyimi sunmak için son teknolojiyi ve gelişmiş platformları kullanarak yenilikçi ve yüksek kaliteli yayınlar sağlamaya devam edeceğiz. Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig, spor ve eğlence portföyümüzdeki diğer premium haklara ekleniyor. Bunlar arasında İngiltere Premier Ligi, Bundesliga, Bundesliga 2, Türkiye Basketbol Süper Ligi, WTA, Premier Padel, Formula 1 ve diğer motor sporları ile orijinal eğlence içerikleri ve diziler yer alıyor. Bu son anlaşma, beIN Medya Grubu'nun Türkiye'nin önde gelen spor, eğlence ve medya grubu olarak uzun vadeli başarısını ve hedeflerini daha da pekiştiriyor." ifadelerine yer verdi. Tören, konuşmaların bitiminde anlaşmanın imzalanmasının ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İhalede en yüksek teklif beIN Sports'tan geldi

Geçtiğimiz Mart ayında TFF tarafından gerçekleştirilen ihalede en yüksek teklifi veren ve şartları yerine getirerek ihalenin kazananı olan beIN Sports, önümüzdeki üç yıl boyunca Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in yayıncısı olmaya devam edecek.

Türk futbolu dünya çapında 100'den fazla noktada yayınlanıyor

Digiturk, beIN Sports ile 23 yılı aşkın bir süredir Türk futbolunun en büyük yatırımcısı konumunda yer alıyor. beIN Sports'un uluslararası medya gücü sayesinde Türk futbolu, dünya çapında 100'den fazla noktada futbolseverlerle buluşuyor. Anlaşma kapsamında Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in yurt içi ve yurt dışı maçları 2026-27 sezonunun sonuna kadar beIN Sports ile tüm dünyada ekranlara gelecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş