Trendyol Süper Lig ve Diğer Liglerde Futbolcu Uygunluklarında Büyük Değişiklikler!

Trendyol Süper Lig ve diğer liglerde futbolcu uygunluklarında önemli değişiklikler yapıldı. A Takım Listesindeki futbolcu sayısı artırılırken, milli takımda oynama uygunluğu olmayan oyuncuların kadrolarda yer almasına yeni düzenlemeler getirildi.

871

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2023-2024 sezonunda Trendyol Süper Lig ve diğer liglerde futbolcu uygunluklarında bazı değişiklikler yaptı. İşte yeni düzenlemeler:

Trendyol Süper Lig

Trendyol Süper Lig'de A Takım Listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarıldı. Bu düzenleme ile birlikte, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım Listesi'ne yazılabilmesine imkan sağlandı. Ayrıca, müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

Trendyol 1. Lig

Trendyol 1. Lig'de ise A Takım Listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine imkan tanındı.

TFF 2 ve TFF 3. Lig

TFF 2 ve TFF 3. Lig'de ise 2023-2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılarak bu sezon da aynen devam etmesine karar verildi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş