havadurum

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beyaz Önlük Giyme Töreniyle Yeni Dönem Başladı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 287 öğrenci için düzenlenen beyaz önlük giyme töreniyle doktor adayları yeni eğitim dönemine merhaba dedi.

1384

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, 287 yeni öğrencisi için Balkan Kongre Merkezi'nde görkemli bir beyaz önlük giyme töreni düzenledi. Tıp alanına adım atan genç doktor adayları için önemli bir adım olan bu törende, üniversitenin önde gelen isimleri öğrencilere cesaret ve başarı dileklerini iletti.

Balkan Kongre Merkezi'nde Doktorluk Hayaline İlk Adım

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, törende yaptığı konuşmada doktor adaylarına başarı dileklerini ileterek, doktorluğun kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Aydoğdu, öğrencilere "beyaz melekler" olarak seslendi ve doktorluk mesleğinin önemini vurguladı.

Deneyimli ve Donanımlı Bir Eğitim Fırsatı

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, öğrencilere deneyimli, donanımlı ve köklü bir fakültede eğitim alma fırsatı sunacaklarını belirtti. Öğrencilerin Balkanlar'ın en büyük hastanesinde eğitim alacaklarını ve bu sayede daha fazla vaka göreceklerini açıkladı. Akata, tıp eğitiminin zorluğuna vurgu yaparak, doktorluğun adanmışlık ve büyük bir emek gerektiren bir meslek olduğunu hatırlattı.

Beyaz Önlük Giyme Töreni İle Yeni Döneme Adım

Tören, öğrencilere beyaz önlüklerin giydirilmesi ve Dekan Prof. Dr. Filiz Akata tarafından beyaz önlük andının okutulmasıyla son buldu. Ayrıca, fakülteyi birincilikle kazanan Yavuz Kaan Ündücü'nün duygusal bir konuşma yaparak hayalini kurduğu mesleğe ilk adımı atmış olmanın mutluluğunu paylaştığı törende, arkadaşlarına başarılı bir eğitim dönemi diledi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, beyaz önlükleriyle birlikte tıp eğitimlerine resmen başlarken, bu anlamlı törenle yeni döneme güçlü bir başlangıç yaptılar.(AA)

Paylaş