havadurum

Trakya Üniversiteler Birliği'nden, İsrail işgal politikalarına destek veren firmalara boykot kararı!

Trakya Üniversiteler Birliği, üye üniversitelerin sosyal tesislerinde İsrail'in işgal politikalarını destekleyen firmaların ürünlerinin satışını durdurma kararı aldı.

927

Trakya Üniversiteler Birliği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin (BÜ) sosyal tesislerinde İsrail'e destek veren firmaların ürünlerini boykot edecek. Birlik Dönem Başkanı ve NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarına dikkat çekerek, bu adımın insan haklarına duyarlılık göstermenin bir yolu olduğunu belirtti. Boykot kararıyla ilgili detayları açıklayan Şahin, üniversitelerin bu adımıyla İsrail'in işgal politikalarına karşı bir duruş sergilediğini vurguladı.

“Saldırılara bir an önce son verilmesini diliyoruz”

İsrail'in saldırılarını kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Şahin, "İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaptığı saldırılarla insanlık suçu işleyerek, soykırım uygulamaktadır. Biran önce uluslararası kamuoyunda yapılan bu saldırılara son vermelerini diliyoruz" diye konuştu.

“Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir”

Trakya Üniversiteler Birliğinde yer alan üniversitelerin sosyal tesislerinde İsrail'e yardım ettiği bilinen şirketlerin mallarının olmayacağını aktaran Şahin, "İsrail'in yaptığı soykırıma varan bu saldırıları lanetliyor ve kınıyoruz. Hem de İsrail menşeili ürünleri üniversitelerimizin sosyal işletmelerinde satılmasını ve kullanılmasını boykot ediyoruz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

Şahin, boykot kararının üniversitelerin rektörleri ile istişare edilerek alındığını dile getirdi.

(AA)

Paylaş