havadurum

Trakya Show'dan Umurbeyli Sevde birincilikle döndü

Kırklareli'nde düzenlenen kuaför ve berberlerin kıyasıya yarıştığı Trakya Show'da tasarımlar birbirleriyle yarıştı. 13 yaşından beri kuaförlük sanatıyla ilgilenen Çanakkaleli Sevde Nur Karagöz çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Karagöz, saç kesimi ve tasarımıyla; Genç Bayan Kuaförü kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

645

Kırklareli`de 2023 Trakya Show etkinliği çerçevesinde berber ve kuaförler en iyi saç kesimi ve tasarımı için mahiyetlerini gösterdi. Kırklareli Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Odası öncülüğünde Marmara ve Trakya bölgelerini içerisinde barındıran toplam 8 Odanın birlikteliğiyle "Trakya Show" organizasyonunun 2023 ayağı büyük ilgi gördü. Marmara ve Trakya bölgesinde geleneksek hale getirilmek istendiği öğrenilen gün boyu alanında uzman isimler eğitim verdi. İlk olarak cilt bakımı ve renklendirme eğitimi verildi. Gece ise zanaatkarların yeteneklerini sergilediği yarışmalar düzenlendi. Eğitimlerin ardından çeşitli kategorilerde 50 berber ve kuaför, en iyi saç kesimi ve tasarımları için kıyasıya yarıştı. Yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikte 13 yaşından beri kuaförlük zanaatıyla ilgilenen Çanakkale`ye bağlı Umurbey`de yaşayan Sevde Nur Karagöz tasarımla enç Bayan Kuaförü kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Çocukluk hayalini gerçekleştiren Sevde Nur Karagöz`ün zanaatı izleyenlerden tam not aldı.

Genç bayan kuaförü kategoirisini
Genç Bayan Kuaförü kategorisinde birinci olarak Çanakkale`ye büyük gurur yaşatan kuaför Karagöz, "2016 yılında Mek Kuaförde çalışmaya başladım Mehmet Karagöz ile. Beni bugünlere getiren, bana bu mesleği öğreten hem amcam hem de ustam olan Mehmet Karagöz`e teşekkür ederim. 2020 yılında kalfalık belgesini 2021 yılında ustalık ve usta öğreticilik belgesi aldım. O zamandan beri burada çalışıyorum. Kalfalık ve ustalık belgelerini almak için Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi`ne gittim. Güzellik ve saç bakım üzerine okudum sonrasını belgeleri aldım. Öncelikle bu yarışmayı düzenleyen bana bu fırsatı veren Salkom Kozmetik ve Kırklareli Kuaförler Odası`na teşekkür ederim. Beni bugünlere getiren, bana bu mesleği öğreten hem amcam hem de ustam olan Mehmet Karagöz`e teşekkür ederim. bizi destekleyen Çanakkale Kuaförler Oda Başkanı Ayhan Engine de sonsuz teşekkürler" ifadelerine yer verdi.
(Dilan Kaynak)

 

Paylaş