havadurum

Trafik Cezalarında İndirim Süresi Uzatıldı

Trafik cezalarının ödenmesinde indirimli süre 1 aya çıkarıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle, trafik idari para cezalarında yüzde 25 indirim uygulanacak.

542

Trafik kurallarına uymayan sürücüler için yeni bir düzenleme getirildi. Trafik cezalarının ödenmesinde indirimli süre, 15 günden 1 aya uzatıldı. Böylece, trafik cezalarını zamanında ödeyen vatandaşlar, yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

Yeni Düzenleme Resmi Gazete’de Yayımlandı

Trafik cezalarının ödenmesinde indirimli süre artık 15 gün değil, 1 ay olacak. Bu karar, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı tebliğiyle duyuruldu.

Trafik Cezalarında Yüzde 25 İndirim

Tebliğe göre, trafik idari para cezalarında, ceza makbuzu teslim alındıktan itibaren 1 ay içinde ödenmesi halinde, cezada yüzde 25 indirim yapılacak. Bu, trafik cezalarının ödenmesinde vatandaşlara daha fazla kolaylık sağlayacak.

Dörtte Bir İbaresi Değiştirildi

Yeni düzenlemeyle birlikte, trafik cezalarının ödenmesinde dörtte bir indirim öngören maddede yer alan “dörtte bir” ibaresi de “yüzde 25” olarak değiştirildi. Böylece, indirim oranı daha net bir şekilde belirtildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş