havadurum

Toprak Dede ve Yaprak Dede anıldı

Çanakkale Tema Vakfı Kurucu Onursal Başkanları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit, Esenler Mahallesindeki Hayrettin Karaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkında düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

843

Çanakkale Tema Vakfı Kurucu Onursal Başkanları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit, Hayrettin Karaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkında düzenlenen etkinlik ile anıldı.

Etkinliğe Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ömür İstek, Çanakkale Tema İl Temsilcisi Sümeyra Güleryüz, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli ve TEMA gönüllüleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Sümeyra Güleryüz, Karaca ve Gökyiğit’in ülke topraklarının korunması ve çölleşmenin önlenmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı. Karaca ve Gökyiğit’in ağaçlandırma, doğal varlıkları koruma ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Güleryüz, Karaca ve Gökyiğit’in başladıkları doğa yolculuklarında kısa bir süre içinde tüm doğaseverler için Toprak Dede ve Yaprak Dede lakaplarını aldıklarını da hatırlattı.

Etkinlik, Karaca ve Gökyiğit’in anısına parkta bulunan bitkilerin bakımı ve sulanması ile sona erdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş