Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nden "Yaz Sergisi" büyük ilgi gördü

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören danışanların, çeşitli sanat dallarında ürettikleri eserler, "Yaz Sergisi" etkinliği ile sergilendi.

854

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanlarının el emeği göz nuru eserleri, düzenlenen "Yaz Sergisi" ile halkın beğenisine sunuldu. Bu anlamlı etkinlik, danışanların topluma kazandırılması ve yapılan hizmetlerin tanıtılması amacıyla gerçekleştirildi. Sergi alanında yer alan stantlarda, resim, el sanatları, seramik ve birçok farklı alanda üretilmiş eserler sergilendi. Danışanların büyük emek ve özveri ile hazırladıkları bu eserler, ziyaretçiler tarafından beğeni ile incelendi.

Ek bina ön bahçesinde kurulan stantlarla gerçekleşen "Yaz Sergisi", TRSM çalışanları ve danışanlarının büyük titizlikle hazırlandığı bir organizasyon oldu. Sergiye Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Gürkan Çoban, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Görgülü, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Başhekim Yardımcısı Dr. Şermin Sürek, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Yusuf Karaca, hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Sağlık Müdürü Baştürk;"Topluma kazandırma amacı taşıyoruz"

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nin önemine vurgu yaparak, "Danışanlarımızın topluma kazandırılması, sosyal hayata aktif olarak katılmaları ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları amacıyla bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Halktan yoğun ilgi

Sergi, sadece hastane çalışanları ve hastalar tarafından değil, aynı zamanda halk tarafından da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, danışanların el emeği eserlerini inceleyerek, ruh sağlığı hizmetlerinin önemine dair farkındalık kazandılar. Sergi, toplumun farklı kesimlerinden insanların bir araya gelmesini sağlayarak, dayanışma ve destek ortamı oluşturdu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş