Toplu taşımada hizmet kalitesi artacak

Çanakkale Belediyesi Araç Takip ve Koordinasyon Merkezi hizmete girdi. 2012 yılını ulaşım yılı ilan eden Başkan Gökhan toplu taşımacılıkta hizmetin eksiksiz hayata geçirilmesi için önlemlerini sürdürüyor.

595
 
 
Kent merkezinde hizmet veren otobüslerle ilgili denetim, takip ve kontrollerinin tek bir noktadan yapılabilmesi amacıyla kurulan Çanakkale Belediyesi Araç Takip ve Koordinasyon Merkezi’nde, oluşabilecek sorun ve aksaklıklara anında müdahale edilecek.
 
Eski otogar girişinde hizmete başlayan merkezi inceleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses tarafından bilgilendirildi. Kamuoyuna tanıtılan merkezde otobüsler saniye saniye takip edilecek. Çanakkale’de toplam 104 araç bulunduğunu belirten Gürses, yaz rotasyonunda 79 aracın hizmet verdiğini ifade etti. Merkezde ayrıca öğrenci kartı başvuruları ve temininin de yapıldığını dile getiren Gürses, şu ana kadar 4 bin 670 öğrenciye kartının teslim edildiğini kaydetti.
 
Araç Takip ve Koordinasyon Merkezi’nin açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Paylaş