TKDK Bayramiç'te köy okullarını ziyaret etti

TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü, IPARD Programı kapsamında Bayramiç ilçesinde köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere okul çantası dağıttı ve kırsal kalkınma projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

326

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında Bayramiç ilçesinde köy okullarındaki öğrencilerle bir araya geldi. Bu ziyaretler sırasında öğrencilerle buluşmaların yanı sıra, kırsal kalkınma projeleri ve IPARD hibe programları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ziyaretin ilk durağında, TKDK yetkilileri Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün’ü makamında ziyaret ederek kurum çalışmaları ve IPARD programı hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ardından, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu ve Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen’e yönelik ziyaretler gerçekleştirildi. Görüşmelerde kırsalda sürdürülen kalkınma projeleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Ziyaretin önemli bir kısmı, üreticilere IPARD hibe projelerini tanıtma amacıyla köy okullarında gerçekleştirilen buluşmalara ayrıldı. İl Koordinatörü Hasan İskender, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu'nun katılımıyla köy okullarındaki öğrencilere okul çantaları dağıtıldı. Bu dağıtım etkinliği, hem kırsalda eğitim gören öğrencileri desteklemek hem de kırsal kalkınmanın önemini vurgulamak amacı taşıdı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş