Tirfilli: "Trakya'daki çocuklar futbol oynamayı odak noktalarına koymuyorlar, asıl sorun bu!"

Cem Semercioğlu ile Bol Bol Gelibolu programına konu olan Geliboluspor'un teknik direktörü Sedat Tirfilli, "Bandırma, Güney Marmara'da gelişim adına bir takım altyapı çalışmaları mevcut. Ama bunlar genelde A Takım odaklı ve düzeyinde çalışmalar. Trakya'daki çocuklar futbolu odak noktasına koymuyorlar, asıl sorun bu!" dedi.

434

Güzel Gelibolu sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan "Cem Semercioğlu ile Bol Bol Gelibolu" programının ilk bölüm konuğu, Geliboluspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Sedat Tirfilli oldu.

Uzun yıllar futbolculuk kariyerini tüm Türkiye'de bir çok kulüpte başarılı bir şekilde sürdüren, 36 yaşında futbol hayatını en son Bigaspor'da noktalayan Sedat Tirfilli bu sezon başında Geliboluspor'un yeni teknik kadrosunun başına getirilmişti.

Yeni sezonda Geliboluspor'un hedeflerinden söz eden Tirfilli, Geliboluspor, ülke ve Trakya futbolu üzerine şu açıklamalarda bulundu: "Geliboluspor olarak bu sezon hedefimiz üst sıralar. Ligimizde Çanakkale, Bozcaada gibi çok güçlü takımlar mevcut ama yapabileceklerimiz ve gücümüzün farkındayız. Su sıralar takımda yeniden yapılanma ile uğraşıyorum. (Soru üzerine) O yüzden Gelibolu'da henüz balık tutmaya vaktim olmadı (gülerek). Önce güzel sonuçları alalım sonra balık tutmaya gideriz."

Trakya futbolunun neden yıllardır bir çıkış bir patlama gerçekleştiremediği sorusu üzerine ise sayın Tirfilli, "Bandırma, Güney Marmara'da gelişim adına bir takım altyapı çalışmaları mevcut. Ama bunlar genelde A Takım odaklı ve düzeyinde çalışmalar. Trakya'daki çocuklar futbolu odak noktasına koymuyorlar, asıl sorun bu!" dedi.

"Cem Semercioğlu ile Bol Bol Gelibolu" programının ikinci bölüm konuğu, yarın akşam 25 Eylül Çarşamba, saat 21.30'da Güzel Gelibolu'nun sosyal medya fenomeni, genç kadın çiftçisi Nida Elif Çiftçi olacak. Program, "Güzel Gelibolu" sosyal medya hesaplarından canlı izlenebilecek.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş