havadurum

Tiran Vize İstiyor Mu? Arnavutluk’a Seyahat Etmek İçin Gerekli Şartlar Neler?

Tiran, Arnavutluk’un başkenti ve en büyük şehridir. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Tiran, Balkanlar’ın gözde turistik destinasyonlarından biridir. Peki, Tiran vize istiyor mu, Arnavutluk’a seyahat etmek için gerekli şartlar neler? İşte, merak edilen detaylar…

3053

Tiran vize istiyor mu sorusunun cevabı hayır. Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, herhangi bir pasaport türüne sahip olsalar bile, Arnavutluk’a vizesiz olarak giriş yapabilmektedir. Tiran’a seyahat etmek için gerekli evraklar ise sadece kimlik ve pasaporttur. Tiran’a ulaşmanın en kolay ve hızlı yolu ise uçakla seyahat etmektir. Peki, Tiran’a nasıl uçak bileti alabilirsiniz, hangi havayolu şirketleri Tiran’a uçuyor? İşte, merak edilen detaylar…

Tiran Vize İstiyor Mu?

Tiran vize istiyor mu sorusunun cevabı hayır. Arnavutluk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 4 Şubat 2010 tarihinde imzalanan “Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılması Anlaşması” sayesinde, Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, herhangi bir pasaport türüne sahip olsalar bile, Arnavutluk’a vizesiz olarak giriş yapabilmektedir. Bu nedenle, Tiran’a seyahat etmek için vize almanıza gerek yoktur.

Tiran’a Gitmek İçin Gerekli Evraklar Neler?

Tiran’a vizesiz olarak seyahat edebilmeniz için, yanınızda sadece kimlik ve geçerlilik süresi olan bir pasaportunuzun bulunması yeterlidir. Ancak, seyahat sağlık sigortası, konaklama ve ulaşım rezervasyon dökümü gibi belgeleri de yanınızda bulundurmanız, olası bir sorun durumunda işinizi kolaylaştıracaktır.

Tiran’a Nasıl Ulaşılır?

Tiran’a ulaşmanın en kolay ve hızlı yolu, uçakla seyahat etmektir. Türkiye’den Tiran’a direkt uçuşlar düzenleyen havayolu şirketleri arasında Türk Hava Yolları, Pegasus ve SunExpress bulunmaktadır. Bu şirketlerin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Trabzon gibi şehirlerden Tiran’a uçuş seferleri mevcuttur. Tiran’a uçak bileti fiyatlarına ve seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz. (Haber Merkezi)

Paylaş