havadurum

Tıp öğrencilerine, çevre temalı eğitim

Çanakkale Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine çevre eğitimi verdi.

1454

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen çevre temalı eğitimler kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelindi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Personeli Çevre Yüksek Mühendisi Sultan Özbakır tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında öğrencilere, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Sıfır Atık Projesi, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Özbakır, eğitim kapsamında belediyemiz tarafından yürütülen atık pil, atık ilaç, bitkisel atık yağların ayrı toplanması, giyim/tekstil atıkları çalışmalarına yönelik de bilgiler verdi. Atıkların neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Özbakır mavi bayrak gibi kent merkezinde yürütülen uygulamalar ve iklim değişikliği konularını da öğrencilerle paylaştı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş