havadurum

THY’nin Uçağı Pistten Çıktı: Yolcular Tahliye Edildi, Antalya-Perm Seferi İptal

THY’nin Antalya-Perm seferini yapan uçağı, Rusya’da pistten çıktı. Olayda yaralanan olmazken, yolcular tahliye edildi. THY, olayın nedenini araştırıyor. İşte olayla ilgili merak edilenler…

1556

THY’nin Antalya-Perm seferini yapan Anadolujet’e ait yolcu uçağı, Rusya’da bulunan Perm Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, yolcular uçaktan tahliye edildi. THY, olayla ilgili teknik araştırma başlattı. Peki THY’nin uçağı neden pistten çıktı? Yolcular ne durumda? Antalya-Perm seferi ne zaman yapılacak? İşte THY’nin uçağı pistten çıktı olayı hakkında merak edilenler…

Uçak Neden Pistten Çıktı?

22 Eylül 2023 Perşembe günü saat 07.00’de Antalya Havalimanı’ndan kalkan TK-3694 sefer sayılı TC-JGV kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçak, 173 yolcu ile Rusya’nın Perm kentine gitmek üzere havalandı. Uçak, yerel saatle 13.20’de Perm Havalimanı’na inişini tamamladıktan sonra, henüz bilinmeyen bir nedenle pisti terk ederek taksi yolunun dışına çıktı. Uçakta büyük bir hasar meydana gelirken, pistte de izler oluştu.

Yolcular Ne Durumda?

Olay sonrasında uçaktaki yolcular ve uçuş ekibi tahliye edildi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İniş sonrası yolcularımız ve uçuş ekibinde herhangi sağlık sorunu yaşanmamış olup yolcular uçaktan tahliye edilmiştir” dedi. Yolcuların havalimanında bekletildikleri ve alternatif seferler için çalışma yapıldığı öğrenildi.

Antalya-Perm Seferi Ne Zaman Yapılacak?

THY’nin uçağı pistten çıkması nedeniyle Antalya-Perm seferi iptal edildi. THY yetkilileri, olayın ardından yeni bir sefer planlaması yapmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. THY’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Antalya-Perm seferleri haftada iki kez yapılıyor. Bu seferlerden biri Perşembe günleri, diğeri ise Pazar günleri gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla, iptal edilen seferin yerine en erken Pazar günü yeni bir sefer düzenlenebileceği tahmin ediliyor.

Olayla İlgili Araştırma Başlatıldı

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili teknik ekiplerin araştırma sürecini başlattıklarını duyurdu. Rusya Sivil Havacılık Kurumu da olayla ilgili inceleme başlattığını açıkladı. Olayın nedeninin belirlenmesi için kara kutu kayıtları ve görgü tanıkları incelenecek. Olayın olası nedenleri arasında pilot hatası, teknik arıza veya hava koşulları gibi faktörler bulunuyor.

THY’nin uçağı pistten çıkması sonucu yaşanan olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma olmadı. Yolcuların güvenliği sağlanırken, seferlerin yeniden düzenlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Olayın nedeninin ortaya çıkması için de teknik araştırma sürüyor.(Haber Merkezi)

Paylaş