havadurum

TFF'nin Şok Kararı! Trendyol Süper Lig Maçlarında VAR Kayıtları Kamuoyuyla Paylaşılacak!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 26. haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.

1686

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolun en üst düzey ligi olan Trendyol Süper Lig'in 26. haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşma kararı aldı. Bu hamle, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ve Yabancı TV Hakem Gözlemciliği gibi uygulamalardan sonra, VAR kayıtlarının da şeffaf bir şekilde paylaşılması adına atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonlar, sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşılacak

TFF'nin getirdiği yeni uygulamaya göre, Trendyol Süper Lig'deki maçlarda 26. haftadan itibaren yaşanan kritik anların VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonlar, sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşılacak. Bu uygulama, On Field Review (OFR) olarak bilinen Sahada İnceleme kapsamında gerçekleşecek. Yani sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip izlediği pozisyonlar için bu şeffaflık sağlanacak.

Maçın hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonların görüntüleri ve konuşmaları sosyal medyadan paylaşılacak

TFF'nin bu kararıyla birlikte, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra, maçın hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonların görüntüleri ve konuşmaları, TFF'nin resmi Youtube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden kamuoyu ile paylaşılacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş