havadurum

TFF’den Şok Karar, Tartışmalı Hakemler Dinlendiriliyor!

Türkiye Futbol Federasyonu, son haftalarda yaptıkları hatalı kararlarla gündeme gelen bazı Süper Lig hakemlerini dinlendirme kararı aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’ndan hakemlerin daha dikkatli olmalarını istedi. Dinlendirilen hakemlerin isimleri ve hangi maçlarda hata yaptıkları haberimizde.

1113

TFF’den şok karar. Tartışmalı hakemler dinlendiriliyor! TFF, son haftalarda yaptıkları hatalı kararlarla gündeme gelen bazı Süper Lig hakemlerini dinlendirme kararı aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’ndan hakemlerin daha dikkatli olmalarını, müsabaka neticesine veya oyunun akışına tesir edecek büyük hatalar yapmamalarını istedi. Dinlendirilen hakemlerin isimleri ve hangi maçlarda hata yaptıkları haberimizde.

TFF Neden Hakemleri Dinlendiriyor?

TFF, Süper Lig’in 30. haftasında oynanan maçlarda yaşanan hakem skandallarının ardından harekete geçti. Fenerbahçe-Fatih Karagümrük, Konyaspor-Adana Demirspor ve İstanbulspor-Antalyaspor maçlarında görev yapan hakem ve VAR hakemlerinin performanslarını inceleyen TFF, bu maçlarda hata yapan hakemleri dinlendirme kararı aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi ve hakemlerin daha dikkatli olmalarını, müsabaka neticesine veya oyunun akışına tesir edecek büyük hatalar yapmamalarını istedi. TFF, dinlendirilen hakemlerin isimlerini de açıkladı.

Dinlendirilen Hakemler Kimler?

TFF, yaptığı açıklamada, “Son hafta müsabakaları için yapılan teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; ikinci bir değerlendirilmeye kadar bazı hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır. Bu süre içerisinde hakemlerimiz teknik ve mental olarak müsabaka alacak gibi hazırlıklarına devam edecektir. Makul bir dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirme yapılacaktır.” dedi. TFF, dinlendirilen hakemlerin isimlerinin duyurulmasını doğru bulmadığını ifade etti.

TFF’nin Kararı Doğru Mu?

TFF’nin hakemleri dinlendirme kararı, futbol kamuoyunda farklı yankılar uyandırdı. Bazı kesimler, TFF’nin hakemleri korumak yerine cezalandırdığını, bu durumun hakemlerin motivasyonunu ve güvenini düşüreceğini savundu. Bazı kesimler ise, TFF’nin hakemleri dinlendirme kararını olumlu buldu, hakemlerin hatalarının bedelini ödemeleri gerektiğini, bu sayede daha dikkatli ve adil olacaklarını iddia etti. TFF’nin kararının hakemlerin performansına nasıl etki edeceği, ilerleyen haftalarda gözlemlenecek.

Bu haberimizde, TFF’nin tartışmalı hakemleri dinlendirme kararı hakkında merak edilenleri sizler için derledik. TFF, son haftalarda yaptıkları hatalı kararlarla gündeme gelen bazı Süper Lig hakemlerini dinlendirme kararı aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’ndan hakemlerin daha dikkatli olmalarını istedi. (Erhan Taylan)

Paylaş