Terzioğlu anıldı

Eğitim ve kültür anlamında önemli katkıları bulunan merhum hayırsever Hüseyin Akif Terzioğlu, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik ile anıldı.

604

Çanakkale’ye yaptığı katkılardan dolayı her yıl minnetle anılmaya devam edilen Hüseyin Akif Terzioğlu için bu yıl da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde anma töreni düzenlendi.

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, merhum Hüseyin Akif Terzioğlu’nun torunu Oya Terzioğlu, protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelin moderatörlüğünü ÇOMÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkın Koyuncu yaparken; Oya Terzioğlu, Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mithat Atabay ve Araştırmacı – Yazar Şehabettin Kalfa panelde konuşmacı olarak yer aldı. Çanakkale’ye yaptığı katkılardan dolayı her yıl minnetle anılmaya devam edilen Hüseyin Akif Terzioğlu’nun hayatının da detaylı bilgilerle anlatıldığı anma etkinliği konuşmacılara verilen plaket ve hediyelerin ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş