havadurum

Temmuzda asgari ücrete zam var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılacağına dair herhangi bir plan olmadığını belirterek, Ocak ayındaki artışın ekonomik dengeyi gözeterek gerçekleştirildiğini vurguladı.

1650

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete ara zam yapılacağına dair herhangi bir plan olmadığını belirtti. Daha önce işçi, işveren ve bakanlık temsilcilerinin çalışmalarıyla ocak ayında belirlenen asgari ücretin, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendiği hatırlatılmıştı. Ancak Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" dedi. Merkez Bankası'nın da asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi gerektiğine dair açıklamaları bulunuyor. Dolayısıyla, şu an için asgari ücrete ara zam yapılacağına dair bir plan bulunmuyor.

Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam beklenmiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam konusunda net bir açıklama yaparak, Ocak ayında gerçekleşen artışın ekonomik dengeyi gözeterek yapıldığını belirtti. Bakan Işıkhan'ın bu açıklaması, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı beklentilerine yönelik bir yanıt olarak değerlendirilebilir. Hatırlatmak gerekirse, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan görüşmeler sonucunda aralık ayında asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten itibaren 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Ancak, Bakan Işıkhan'ın açıklamasına göre, şu an için temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağına dair bir plan bulunmuyor.

Bakan Işıkhan'ın asgari ücret ve ekonomi hakkındaki açıklamaları

Bakan Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun belirlediği asgari ücreti temmuz ayında artırmayacağımızı dikkate alarak Ocak ayında artışı gerçekleştirdik. Biz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak işçi ve işvereni bir araya getirerek müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Ekonomide denge önemlidir ve bu dengeyi gözetmemiz gerekiyor. Amacımız kalıcı refah artışıdır. Şu anda istihdamı artırarak bir büyüme sergiliyoruz. Bakanlık olarak işçilere, memurlara ve emeklilere yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş