havadurum

Temizlik çalışmaları kent genelinde sürüyor

Temiz bir çevre için Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün kent genelindeki kapsamlı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

814

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü halk sağlığı ve çevre temizliği adına genel temizlik programını rutin olarak sürdürüyor. Belediye ekipleri kent genelindeki çöp konteynerleri düzenli olarak yıkayarak, dezenfekte ve ilaçlama işlemlerinden geçiriyorlar.

Haşereler için jel uygulaması sürüyor

Biyosidal Ürün Uygulama ekiplerince de haşerelere yönelik ürün uygulama çalışmaları sürüyor. Belirlenen programın yanı sıra, kentlilerden gelen talepleri de değerlendiren ekipler, mevsimsel olarak görülme sıklığı artan özellikle hamamböceği mücadelesinde en etkili yöntemlerden biri olan jel uygulaması ile kentin ihtiyaç duyulan noktalarında ekipler çalışmalarını yürütüyor.

Karasinekler için ilaçlamalar yapılıyor

Mevsim itibariyle popülasyonu artan karasinek ve sivrisinekler için de çalışmalarını yürüten ekipler, kent merkezinin yanı sıra Dardanos ve Güzelyalı'da rutin olarak ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Kentlilerimizin de çöp üretiminde hassas davranarak karasinek ve sivrisinek ile mücadeleye katkı sunmasını diliyor, çöplerin gelişi güzel ve çöp konteynerlerinin dışına atılmamasını önemle rica ediyoruz ifadesini kullandılar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş