havadurum

Telefon Numarası Nasıl Gizlenir? Gizli ve Numara Açma, Kapatma nasıl yapılır?

Numara gizleyerek arama yapmak isteyenler için iki farklı yöntem mevcut. Telefon ayarlarından veya #31# kodundan yararlanarak numaranızı gizleyebilirsiniz. Numaranızı tekrar açmak için ise *31# kodunu kullanabilirsiniz. Peki, gizli numara nasıl aranır? Telefon numaram gizli nasıl açabilirim? İşte detaylar...

1416
Numara gizleyerek arama yapmak, bazı durumlarda arayan kişinin kimliğini saklamak istemesi nedeniyle tercih edilen bir yöntemdir. Numara gizleme işlemi, hem akıllı telefonlarda hem de tuşlu telefonlarda farklı yollarla yapılabilir. Peki, gizli numara nasıl aranır? Telefon numaram gizli nasıl açabilirim? İşte, numara gizleme ile ilgili merak edilenler...

Gizli numara nereden yapılır?

Gizli numara yapmak için iki seçenek bulunmaktadır. Birincisi, telefonunuzun ayarlarından numara göster/gizle seçeneğini değiştirmektir. Bu seçenek, telefon marka ve modellerine göre farklılık gösterebilir. Genellikle, arama bölümüne girerek seçenekler, arama ayarları, ek ayarlar, arayan kimliği gibi adımları takip ederek ulaşabilirsiniz. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde, yaptığınız tüm aramalar gizli numara olarak görünecektir.

Telefon Numarası gizleme Kodu Nedir?

İkinci seçenek ise, her arama öncesinde #31# kodunu kullanmaktır. Bu kodu, aramak istediğiniz numaranın başına ekleyerek tuşlarsanız, sadece o arama için numaranız gizlenecektir. Örneğin, #31#05321234567 şeklinde bir arama yaptığınızda, karşı tarafın ekranında özel numara yazacaktır. Bu yöntem, herhangi bir GSM operatöründe geçerlidir.

Telefon numaram gizli. Nasıl açabilirim?

Telefon numaranızı gizledikten sonra tekrar açmak isterseniz, yine iki seçeneğiniz vardır. Birincisi, telefonunuzun ayarlarından numara göster/gizle seçeneğini değiştirmektir. Bu seçeneği kapatmanız halinde, yaptığınız tüm aramalar normal şekilde görünecektir.

İkinci seçenek ise, her arama öncesinde *31# kodunu kullanmaktır. Bu kodu, aramak istediğiniz numaranın başına ekleyerek tuşlarsanız, sadece o arama için numaranız görünecektir. Örneğin, *31#05321234567 şeklinde bir arama yaptığınızda, karşı tarafın ekranında telefon numaranız yazacaktır. Bu yöntem, herhangi bir GSM operatöründe geçerlidir.

Numara gizleme işlemi, bazı durumlarda işe yarasa da, bazen de karşı tarafın sizi tanımaması veya güvenmemesi nedeniyle cevap vermemesine yol açabilir. Bu nedenle, bu işlemi gerektiği zamanlarda ve uygun kişilere karşı kullanmanızı tavsiye ederiz.
(Esra Güller)
Paylaş