havadurum

Tekzen bölgesi üvey evlat mı?

Son yıllarda Çanakkale'nin yeni yerleşim yerlerinden biri olan İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan Tekzen bölgesi, kuru otlar sebebiyle mahalleliyi isyan ettirdi.

1546

Çanakkale'nin son yıllarda yeni yerleşim yerlerinden biri olan İsmetpaşa Mahallesi Tekzen bölgesi, son zamanlarda kuru otlardan dolayı mahalleliyi canından bezdirmeye başladı. Yaklaşık 7 yıldır imara açılan ve her geçen gün büyüyen Tekzen bölgesi halkı, yıllardır bölgenin kent merkezine sağlanan hizmetlerden kopuk olmasından mustarip. Tekzen bölgesinde bulunan arazilerdeki yabani otlar, kontrolsüz bir şekilde uzadı ve adeta sazlık haline geldi.

Sazlıklardan haşere sesleri yükseliyor

Sazlık haline dönen arazilerden haşere ve kurbağaların çıkardığı sesler, mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor. Aynı zamanda sazlıkların boylarının uzamasıyla birlikte görüntü kirliliği oluşuyor.

Mahalleli yetkililerden çözüm bekliyor!

Mahalle sakinleri, yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor. Bölge sakinleri, özellikle yaz aylarında artan sıcak hava ile birlikte karşılarına yabani otların arasından yılan gibi zararlıların çıkmasından endişe duyuyor. Mahalle halkı, yetkililerden bu konuda acil önlem alınmasını talep ediyor.

Yabani otlar temizlensin!

Bölgenin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için gerekli temizlik çalışmalarının yapılması gerektiğini vurgulayan mahalle sakinleri, özellikle çocukların ve ailelerin daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesini istiyor. Mahalleli sazlık alana dönüşen bu yerlerin mal sahipleri veya belediyenin kendi yeri ise belediye ekiplerince temizlenmesini talep ederek yetkili ve ilgili kişi ya da kurumlara çağrıda bulundu.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş