havadurum

Teknoloji ve Diş Hekimliği Buluşması:

Çanakkale Teknopark'ın düzenlediği etkinlikte Diş Hekimliği Fakültesi, teknoloji ve girişimcilik fırsatlarıyla buluştu. Akademisyenler, yenilikçi projeler ve diş hekimliği eğitiminde teknoloji kullanımı konularında fikirlerini paylaştı.

813

Çanakkale Teknopark tarafından düzenlenen “Diş Hekimliği Fakültesi Akademisyen Buluşması Etkinliği” büyük ilgi gördü. Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri, etkinlik kapsamında bir araya gelerek, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil'in gerçekleştirdiği sunum ile teknoparkın faaliyetleri ve bölge ekonomisi üzerindeki etkileri hakkında detaylı bilgiler edindiler. Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Dekan Prof. Dr. İlgi Tosun ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Eren'in yanı sıra birçok akademisyen katıldı.

Bil, akademisyenlere bilgi verdi

Doç. Dr. Erkan Bil, Teknopark'ın sunduğu imkanlar ve girişimcilik fırsatları konusunda akademisyenlere bilgi verdi. Akademisyenler, anabilim dallarına yönelik projeler, teknoloji odaklı girişimcilik, iş geliştirme modelleri, diş hekimliği eğitimi ve sağlık hizmetlerinde teknolojinin kullanımı gibi konularda fikirlerini paylaştılar.

"Sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var"

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, etkinlikte ortaya çıkan güzel fikirlerden duyduğu heyecanı dile getirerek, "Diş Hekimliği Fakültemizde ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde güzel çalışmalar yapacağız. Uluslararası seviyede bir AR-GE ortamını sizlerle bir araya getireceğiz. Sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var" dedi.

Yapay zeka trendlerine değindi

Doç. Dr. Erkan Bil, etkinlikte yaptığı konuşmada, benzer etkinliklerin akademik dünyayla endüstri arasında köprü kurmaya olanak sağladığını vurgulayarak, dünyadaki trendleri takip etmenin önemine değindi. Bil, özellikle yapay zeka gibi trendleri iş süreçlerine dahil etmenin yeni fırsatlar yaratacağını belirtti ve kıymetli fikri olan herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş